Se prăbușesc casele în Cireșoaia


Prefectul Claudiu Serban solicita Primariei orasului Slanic Moldova sa sprijine demersurile Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta in rezolvarea situatiei provocate de alunecarile de teren de la Ciresoaia. Recomandarea a fost facuta in cadrul sedintei lunare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU). S-a dezbatut actualizarea componentei comitetului si a grupurilor de suport tehnic si s-a facut o analiza a situatiei create la nivelul orasului Slanic Moldova, sat Ciresoaia, unde au fost inregistrate alunecari masive de teren. “In ceea ce priveste situatia determinata de alunecarile de teren de la Ciresoaia, fenomen intensificat dupa anul 2005 datorita cresterii nivelului pinzei freatice si a structurii terenului, s-au purtat discutii cu privire la masurile ce se impun pentru siguranta celor 11 familii ale caror case sint in pericol de prabusire, dar si pentru eliminarea cauzelor ce au determinat acest fenomen”, a declarat prefectul Claudiu Serban.

In primul rind, a fost interzisa eliberarea de autorizatii de construire in zona si se interzice pasunatul pe o suprafata de 4,4 ha teren. In vederea solutionarii problemei sociale a celor 11 familii, prin Serviciul Public de Asistenta Sociala Slanic Moldova si Directia de Munca, se va întocmi o ancheta sociala, in baza careia CJSU Bacau va solicita Guvernului alocarea de fonduri de sprijin pentru constructia altor locuinte in zone lipsite de risc. “Intrucit lucrarile de consolidare a zonei se ridica la suma de 150 – 200 miliarde lei vechi si nu reprezinta o garantie a faptului ca acest fenomen nu se va mai repeta, solutia identificata in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta este stramutarea familiilor evidentiate prin ancheta sociala pe amplasamente puse la dispozitie de Primaria orasului Slanic Moldova”, a adaugat Serban.

Se solicita in continuare sprijinul Primariei Slanic Moldova pentru finalizarea procesului de impadurire a suprafetelor in regim de urgenta, dat fiind faptul ca cetatenii se opun impaduririlor in favoarea pasunatului, iar cele 2,2 ha de teren impadurit pina în prezent sint rezultatul interventiei primariei din zona. Avind în vedere prognozele de averse pentru luna iulie, prefectul Claudiu Serban a solicitat comitetelor locale si autoritatilor publice locale supravegherea în permanenta a celor 11 case cu risc de prabusire si identificarea unor locatii potrivite pentru stramutarea familiilor în caz de necesitate.

Be the first to comment on "Se prăbușesc casele în Cireșoaia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*