Victorie netă pentru Andrei Serban și echipa PSD


CIRESOIENII S-AU INGHESUIT LA URNE

La fel ca acum 4 ani, numarul ciresoienilor prezenti la vot a fost foarte mare. Din 1559 cetateni cu drept de vot, 989 si-au facut datoria civica de a alege pentru viitorul localitatii. La ora 8 dimineata, deja 34 de persoane „vizitasera” sectia de votare nr. 3, instalata in cladirea noii scoli. Printre acestea si candidatul ciresoian la functia de primar, Andrei Ababei, care a avut surpriza sa nu sa se regaseasca pe listele electorale. „Asa s-a intamplat si la uninominale; nu ma mir” a declarat acesta cu zambetul pe buze. De altfel, pe parcursul intregii zile, prin sectia de votare, in deplina legalitate, s-au perindat toti candidatii la primarie.

Nu au lipsit momentele tensionate. Cu doua zile in urma, candidatii partidelor PDL, PNL, PNG si PC au inaintat catre Biroul Electoral de Circumscriptie o sesizare cu privire la o eventuala frauda electorala prin metoda „suveica” (votare cu buletine de vot sustrase). Un motiv in plus pentru membrii comisiei si pentru observatori de a fi cu ochii in patru.

Ca de fiecare data la astfel de evenimente, inghesuiala cea mare a avut loc dupa liturghia de la ora 10:30. Zeci de oameni au asteptat chiar si o ora la rand pentru a intra in sectia de votare. Batrani si tineri, familii, – unele insotite de copii, persoane din toate categoriile sociale. Unele in lipsa de cauza, – au fost anulate peste 100 de buletine de vot. Un tanar care abia implinise 18 ani a cerut ajutorul unui membru din comisie: „Stiti, eu sunt pentru prima data la vot, ce trebuie sa fac?” La fel si o batranica octogenara, dupa ce a primit stampila si cele patru buletine de vot a intrebat contrariata: „Si eu ce sa fac cu astea, mamaie?”

Pr. Petru Besleaga si Surorile Providentei si-au exercitat dreptul de a vota in orele dupa-amiezii. De asemenea 14 persoane aflate in imposibilitatea de a se deplasa, au cerut urna mobila.

La ora 21:00, sectia de votare s-a inchis, membrii comisiei, urmand procedurile legale, au trecut la numararea voturilor in prezenta candidatului Andrei Ababei, observatorilor si a catorva candidati la functia de consilieri locali, vizibil emotionati. Putin dupa ora 22, conform rezultatelor preliminare, soarta primariei era deja pecetluita: castigator Andrei Serban si PSD, cu o diferenta covarsitoare fata de ceilalti candidati.

REZULTATE (sectia de votare Ciresoaia):

Presedinte Consiliu Judetean:
-Palar Ionel (PNL): 62 voturi
-Nistor Vasile (PDL): 74 voturi
-Benea Dragos (PSD): 696 voturi
-Ifrim Ioan-Daniel (PNG-CD): 55 voturi

Consiliu Judetean:
-PSD: 662 voturi
-PDL: 80 voturi
-PNL: 65 voturi
-PNG: 56 voturi

Primar:
-Dumitru Floarea (PNL): 50 voturi
-Dascalu Gheorghe (PDL): 54 voturi
-Ionel Mircea (PC): 18 voturi
-Serban Andrei (PSD): 759 voturi
-Ababei Andrei (PNG-CD): 75 voturi

Consiliu Local:
-PNL: 58
-PDL: 74
-PC: 17
-PSD: 707
-PRM: 9
-PNG: 65
-PER: 6
-PPPS: 8
-Mocanu Liviu (independent): 7

Be the first to comment on "Victorie netă pentru Andrei Serban și echipa PSD"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*