Zilele Slănicului 2007


In perioada 20-22 iulie 2007, s-a desfasurat in localitatea Slanic Moldova, devenita Perla Romaniei, „Zilele Orasului”. Sarbatoarea a capatat o conotatie speciala deoarece cu acest prilej s-au aniversat 250 de ani de atestare documentara a statiunii.

In fiecare an, „Zilele Slanicului” se desfasoara in preajma sarbatorii religioase Sf. Ilie, patronul bisericii ortodoxe din localitate. In timp, Sf. Ilie a devenit si patronul spiritual al statiunii.

Nume de rezonanta s-au perindat pe scena instalata pe baza sportiva din fata primariei: Aia, Desperado, Talisman, Radu Ille sau Aurel Moldoveanu, Laura Lavric,Cornelia si Lupu Rednic sau maestrul Nicolae Furdui Iancu. Pe aceeasi scena, in deschiderea programelor culturale au evoluat tineri artisti locali. Chiar in prima zi de festival, au sustinut un program artistic un grup de copiii din Ciresoaia, indrumati de d-na profesoara Befu.

Nu au lipsit nici ingredientele traditionale unei sarbatori romanesti: micii, berea si voia buna. Sambata noaptea, cei prezenti au asistat la un superb foc de artificii.

Organizarea a fost ireprosabila, atmosfera extraordinara, turistii si localnicii petrecand de minune.

Be the first to comment on "Zilele Slănicului 2007"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*