O sărbătoare cu mult soare – hram 2007


Frumoasa esti patroana preaiubita,
Cununi de stele te impodobesc,
Slavita esti si-n toate fericita,
In stralucirea tronului ceresc.

Duminica, 22 iulie 2007, sub un soare arzator, crestinii din Ciresoaia alaturi de numerosi invitati au sarbatorit hramul bisericii, Sfintii Ioachim si Ana.

Liturghia solemna a inceput la ora 12:30 si a fost concelebrata de 15 preoti printre care ii amintim pe Mons. Stefan Erdes, pr. Iosif Paulet, pr. Valeriu Martisca, pr. Francisc Cazanel, pr. Iosif Zediu, pr. Viorel Ababei, pr. nostru paroh Petru Besleaga, s.a.

La ceremonie a participat si primarul localitatii Slanic Moldova, Andrei Serban. Printre cei prezenti puteai remarca de asemenea numarul mare de surori si calugari capucini.

Un moment impresionant al Sfintei Liturghii l-a constituit predica sustinuta de pr. Paulet. Cuvintele predicatorului au produs un val de emotii. Familii destramate, concubinaje, adultere, divorturi, avorturi… un tablou cenusiu al societatii in care traim. Privirile tuturor au fost indreptate catre tabloul care an de an, cu prilejul acestui eveniment este expus in spatele corului. O imagine ce trebuie sa ramana mereu vie in memoria noastra: Sfanta Ana, cu o carte pe genunchi, educand-o pe Sfanta Fecioara Maria in spiritul lui Dumnezeu.

In final, pr. paroh a avut de adaugat un singur cuvant. Un cuvant greu ce a incununat aceasta sarbatoare: MULTUMESC. Multumiri pentru binecuvantarea lui D-zeu, pentru preoti, pentru persoanele consacrate, pentru oaspeti, pentru binefacatori si nu in ultimul rand pentru credinciosii ciresoieni care prin efortul lor au reusit sa ofere acestei zile o stralucire aparte.

Dupa primirea binecuvantarii finale, sutele de credinciosi s-au indreptat spre casele lor insotiti de musafirii veniti din alte localitati. Zambetul pe care il puteai citi pe chipurile lor spunea totul: A fost minunat!

Be the first to comment on "O sărbătoare cu mult soare – hram 2007"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*