O nouă revărsare a Duhului Sfânt


„Vino la noi Duhule Sfant,
Respira in noi Duhule Sfant,
Lucreaza in noi Duhule Sfant,
Dumnezeu e cu noi.”

In parohia Ciresoaia pe data de 9 iulie, 2006, Rusaliile s-au sarbatorit pentru a doua oara. Episcopul auxiliar Aurel Perca a administrat mirul la 104 candidati, tineri si copii, care s-au pregatit temeinic luni de zile pentru acest eveniment. In aceasta perioada, pr. paroh Petru Besleaga a fost ajutat cu multa daruire de surorile Provinentei Divine, precum si de cativa credinciosi din localitate.

De vineri a inceput impodobirea satului. Sambata curtea bisericii vuia de glasurile tinerilor care munceau de zor. O parte legau panglicile diferit colorate de la grota unde urma sa aiba loc sfanta Liturghie pana la brazii din partea opusa a curtii. Altii plantau mesteceni si cei mai curajosi erau cocotati pe stalpi pentru a intinde steguletele multicolore care in bataia vantului parca anuntau marea sarbatoare.

Fiul satului, pr. Viorel Ababei, fiind in concediu a ajutat cu multa bucurie la spovezi, iar cand iesea din confesional copiii navaleau pe el punandu-i intrebari.

Duminica, in jurul orei 11:30, 17 localnici calare pe tot atatia cai naravasi si mai multe masini frumos impodobite l-au intampinat pe preasfintitul Aurel Perca, dupa care l-au insotit pana in fata bisericii unde era asteptat de sute de credinciosi, dar si de pr. paroh inconjurat de preotii veniti la eveniment. Dar ce era mai frumos erau cele doua siruri de copii si tineri care radiau de bucurie, imbracati in bluze albe cu o esarfa rosie la gat si avand in mana cate o gladiola alba sau rosie.

Clopotele rasunau anuntand inceperea sfintei liturghii. La concelebrare, pe langa episcopul auxiliar Aurel Perca au luat parte si 3 decani (pr. Dasca, pr. Paulet si pr. Cochior), pr. Ababei, pr. Catrintasu, pr. Gabor, pr. Sescu si multi altii. Liturghia a inceput cu un calduros „Bine v-am gasit” din partea episcopului, adresat multimii si celor ce asteptau primirea Sfantului Mir. De altfel, la predica preasfintitul le-a pus cateva intrebari acestora pentru a se convinge daca intr-adevar sunt bine pregatiti. Datorita emotiei acestia au avut mici ezitari (P.S. Perca i-a intrebat la un moment dat daca isi aduc aminte de ziua in care au primit primul Sacrament. Raspunsul a fost la unison: „Da”) in final insa si-au revenit demonstrand ca s-au pregatit indeajuns.
Astfel ca, toti cei 104 fii ai satului, insotiti de nasi, au primit cu adanca piosenie Sfantul Sacrament al Mirului.

Trebuie sa amintim aici si prestatia excelenta a corului, care dupa cum se vede (mai bine zis „se aude”) tinde spre perfectiune sub formarea pr. paroh care cu multa rabdare a repetat ore in sir pentru pregatirea programului din aceasta zi.

La incheiere cuvintele pr.paroh au inceput cu „A fost frumos, foarte frumos… „, apoi cu vorbe alese le-a multumit tuturor celor care au depus eforturi pentru ca aceasta sarbatoare sa fie atat de speciala. Primarul localitatii, dl. Andrei Serban, prezent la ceremonie a luat cuvantul urandu-le proaspetilor miruiti multa sanatate, putere de munca si realizari.
S-a cantat si un „La Multi Ani”, moment in care oaspetele nostru P.S. Aurel Perca a primit o vaza de flori din partea copiilor.

Cu toate ca a durat peste doua ore liturghia a fost prea scurta. Si asta poate pentru ca astazi am fost mai aproape de Dumnezeu.

Cristus vincit, Cristus regnat, Cristus imperat!

MB

Be the first to comment on "O nouă revărsare a Duhului Sfânt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*