Cireșoaia sub șoc: a murit Iulian Scurtu


La doar 19 ani, Iulian Scurtu a iesit de pe scena vietii. Un accident stupid, in noapte a curmat viata tanarului dascal ciresoaian. Un ultim Craciun, un ultim „an nou” pentru Iuly. Ultimele repetitii, ultimele liturghii; Iulian s-a implicat mai tare ca niciodata. Lasand la o parte orga, a participat la decorarea bisericii pentru Craciun. A urcat in varful bradului pentru a pune instalatiile, a insistat sa puna sonorizarea pentru exterior, prin biserica il vedeai tot timpul cu globuri in mana sau spunandu-si parerea despre fiecare amanunt.

In noaptea de 1 ianuarie 2005, dupa terminarea programului la discoteca unde lucra, Iulian isi conduce prietena acasa in Dofteana, in masina unui prieten din Cerdac, Augustin Ionel(20 ani). Aproape de Bogata, Augustin pierde controlul volanului, masina parasind carosabilul in viteza. Impactul este fatal. Iulian este proiectat prin parbriz si moare pe loc. Augustin intra in coma si este transportat la spital. Fata scapa nevatamata, dar intra in stare de soc.

Duminica dimineata, la aflarea vestii, ciresoienii au ramas fara cuvinte. A fost o zi noroasa si intunecata cu toate ca cerul era senin. La liturghia solemna de la ora 11:00 nu puteai vedea decat chipuri impietrite si posomorate. Disparitia lui Iuly a fost fulgeratoare. La inceputul liturghiei, parintele paroh ne-a amintit ca la capatul vietii exista moartea si de aceea trebuie sa fim pregatiti si impacati cu Dumnezeu in orice clipa.

Cu zambetul lui, Iuly va ramane vesnic in memoria noastra.

Dumnezeu sa-l ierte.

Be the first to comment on "Cireșoaia sub șoc: a murit Iulian Scurtu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*