Primirea Moaștelor Sfântului Anton de Padova la Onești


O clipa de liniste coborata din cer, o scanteie, o ploaie venita ca o binecuvantare dand roade pamantului, un infinit de dorinte izvorate din suflete curate, toate s-au nascut astazi in orasul Onesti.

Dupa ce au fost primite la Oradea, strabatand mai multe locuri, in ziua de 9 iunie 2004, crestinii catolici si fratii ortodocsi din Onesti si imprejurimi s-au adunat pentru a primi moastele Sfantului Anton de Padova, pentru a cere binecuvantare, pentru a se ruga, sau unii doar pentru a crede, tacand.
Primirea moastelor Sfantului Anton de Padova s-a facut la biblioteca oraseneasca din Onesti, parintele decan Paulet Iosif deschizand ceremonia prin imnuri de slava dedicate sfantului Anton.
Mesajul de credinta a fost transmis si de primarul Onestiului, dl. Lemnaru, acesta marturisindu-ne ca toti cei de fata avem nevoie de ajutorul Sfantului Anton si mai ales el pentru ordinea si responsabilitatea orasului.

Nascut la Lisabona in Portugalia acum 800 de ani, la data de 15 august 1195 din parinti nobili, si primind numele de botez Fernandez, acesta a trait dupa modelul credintei, al modestiei si saraciei, ajungand sa fie marturisitorul lui Cristos, urmand poruncile lui.
Ajuns in Italia incepe sa predice primind astfel numele Anton de Padova.

Grabiti sau obositi de ordinea cotidiana, ne-am oprit o clipa pentru a-i simti prezenta facatorului de minuni si a venera bustul aurit al Sfantului. Uitandu-ma la privirea sa in care este oglindit cerul, la crinul pe care-l poarta in mana si in suflet, am inteles ca Sfantul Anton de Padova este exemplul concludent de credinta, de umilinta si de dragoste.
Fiecare dintre noi am avut privilegiul si posibilitatea de a atinge relicva sfanta, de a ne ruga, de a ne deschide sufletele in asteptarea schimbarii vietii.
Mirosul de tamaie, multimea crestinilor care parca nu se mai sfarsea, ecoul penetrant al parintelui decan Paulet, copiii care suradeau bucurosi la picaturile de ploaie mi-au creat impresia ca pentru o clipa Paradisul a coborat pe pamant.

A.H.

Be the first to comment on "Primirea Moaștelor Sfântului Anton de Padova la Onești"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*