Cristos a înviat! Lanțurile morții au fost rupte!


Daca pentru o secunda intunericul ne-a cuprins, nu ar trebui sa ne fie teama, am intelege aproape perfect ca intunericul acestei lumi a fost invins de lumina, dragoste, speranta.
Iar atunci cand inima noastra este curata avem impresia ca cerul e mult prea sus pentru a-l putea atinge si totusi suntem in paradis.
Noaptea Sfanta a invierii e o noapte in care pacatul este dominat, lanturile mortii sunt rupte, fericirea ne cuprinde pe toti, e noaptea in care Cristos a inviat.
Sfanta Liturghie a inceput la ora 22:00 prin ceromonia focului, aprinderea lumanarilor pascale, citirea lecturilor sfinte precum si a Sfintei Evanghelii.
Crestinii din Ciresoaia au participat intr-un numar impresionant la Sfanta Liturghie. Am ascultat cu foarte mare atentie predica sf. parinte paroh, mesajul de credinta, bucuria invierii, inceputul unei vieti noi.
Parintele ne-a vorbit despre invierea lui Cristos:
„Aceasta lumina pe care ati aprins-o dumneavoastra imi da impresia ca raiul a coborat pe pamant, dar lumina ar putea sa fie mai multa.
Invierea lui Cristos nu inseamna mese pline de mancare si bautura. Nu se poate egala cu nimic, invierea lui Cristos este unica noastra sursa de putere, fericire, implinire.”
„Am simtit atunci ca totul este atat de sugestiv si spiritual, ca buchetul de flori ce acoperea altarul, ca lumina acelei lumanari pascale, ma ademeneau atat de mult incat mi-au cuprins sufletul.”
„Traim pentru a muri sau murim pentru a ne putea naste din nou, si acest lucru este posibil doar prin Cristos.”
„Cristos inviat odata nu mai moare. Moartea nu mai are nici o putere asupra lui.”
Noi am fost aceia care l-am condamnat la o moarte nedemna, noi am fost aceia care i-am adancit de multe ori ranile cuielor prin pacate. Acum tot noi suntem aceia care ii cantam osane, care rostim „Cristos a inviat”.

Cu capul plecat, ma simt vinovata ca de multe ori l-am suparat pe Cristos. Imi ridic privirea si vad ca e atata lumina in jur incat sufletul meu nu ar voi sa fie trist. E noaptea invierii, o noapte care alunga orice lucru rau, un sfant legamant, o noapte care invinge intunericul si pacatul.

 

Be the first to comment on "Cristos a înviat! Lanțurile morții au fost rupte!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*