Ansamblul Cireșica


O veste bună: în comunitatea noastră își desfășoară activitatea un ansamblu folcloric de muzică și dans. Alegerea numelui, chiar dacă pare simplă, nu a fost deloc usoară. S-a ajuns în cele din urmă la un nume în strânsă legătură cu numele zonei noastre: Cireșica.

Startul activității oficiale s-a dat în cea mai importantă zi pentru națiunea noastră românească: 1 decembrie 2022. Ziua Națională devine în acest fel și ziua de naștere a acestui ansamblu. În prezent ansamblul își desfășoară activitatea în căminul comunității, prin amabilitatea parohiei catolice din Cireșoaia. Se pregătesc deja mai multe grupe de copii: la dansuri sunt deja două grupe (juniori: 4-10 ani, middle: 11-19 ani); la canto este o singură grupă. Urmează, în viitorul apropiat, să fie alcătuită și o grupă de dans popular pentru adulți (+20 ani).

Pentru întreaga comunitate aceste inițiative înseamnă foarte mult și ajung la inimile noastre, care avem atâta nevoie să mai ieșim din rutina zilnică și să mai uităm de amarul vremurilor prin care trecem.

Îndreptăm recunoștința noastră către toți cei implicați: membrii, coordonatorii, colaboratorii și binefăcătorii. Să nu-i uităm și pe doritori! Cei care doresc să facă parte din acest ansamblu să se adreseze la următoarele date de contact:

Coordonator:
Claudia TAMAȘ – 0752866170

Autor
Andreea Scurtu