Georgiana Miler, noua campioană națională la judo


Judoka Georgiana Miler continuă seria rezultatelor de excepție din acest an, iar după titlul național obținut la tineret – în condițiile în care sportiva CSȘ Onești este încă la vârsta junioratului – cireșoianca a detonat bomba: titlul național la seniori!

Deși are doar 16 ani, Georgiana Miler, de la CSȘ Onești, a devenit cea mai bună judoka din țară la categoria de greutate +78 kg. În cadrul Campionatului Național de Judo seniori, care s-a desfășurat la Iași în perioada 22-24 martie 2019, au participat 28 cluburi și 250 de sportivi.

Titlul național obținut la seniori de Georgiana Miler are o valoare uriașă pentru sportul băcăuan, fiind prima medalie de aur la seniori obținută de un judoka din județul Bacău, după 1989 încoace!

Georgiana Miler practică judo de la vârsta de 12 ani, sub îndrumarea profesorului Doru Bucătaru, actualmente antrenor secund la lotul național de judo junioare care se antrenează la Deva.

Georgiana Miler este considerată una dintre cele mai valoroase judoka din țară, fiind văzută ca o veritabilă urmașă a Alinei Dumitru, multiplă campioană europeană, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008.

Următoarea competiție pentru campioana cireșoiancă este Campionatul European de judo cadeți care se va desfășura la Varșovia în luna iunie.

unupetrotus.ro