Strada Trandafirilor distrusă de mașinile de mare tonaj


Un reportaj Unu pe Trotuș

UPDATE: – 15.36: După plecarea reporterului UNU PE TROTUȘ care s-a documentat la fața locului cu privire la acest caz, zonele cele mai afectate ale drumului au fost acoperite cu balastru.

Un drum din Slănic Moldova, și așa ca vai de el, a devenit deja impracticabil pe anumite porțiuni pentru mașinile cu garda joasă la sol și riscă să devină total inaccesibil multor alte categorii de autovehicule fiind distrus de rabele care circulă cu încărcături de zeci de tone, asta deși accesul este complet interzis mașinilor mai grele de 3,5 tone.

Slănicenii de pe strada Trandafirilor sunt un car de nervi din cauza acestei situații. “Este o mașină , o rabă, i-am luat și numărul de înmatriculare – BC 15 YDS. La început a trecut și de patru ori într-o zi, am înțeles că sunt niște lucrări la o sondă de la deal, a Petromului. Raba coboară plină cu betoane, cred că are 30 de tone pe puțin, dar la intrarea pe strada noastră este montat un indicator rutier care specifică foarte clar că este interzis accesul mașinilor mai grele de 3,5 tone. Indicatorul a fost montat la solicitarea noastră de fostul primar, Andrei Șerban, dar văd că nu se ține cont de el. S-au format deja niște șanțuri foarte adânci, nevasta mea nu mai poate ajunge cu Loganul ei acasă, trebuie să o lasă mai la vale. Drumul s-a stricat de tot, și nimeni nu intervine, ne-a declarat Ionuț Scurtu, unul dintre locuitorii afectați.

Cel puțin 10 familii ar putea avea de suferit dacă drumul ar deveni total impracticabil. “Am copiii la școală, iar când plouă îi trimit la cursuri cu cizme de cauciuc până la genunchi, că altfel nu se poate merge. Zilele astea o să plouă, așa au anunțat meteorologii, să veniți să vedeți cum arată drumul, sigur o să vă puneți mâinile în cap!, a adăugat bărbatul în vârstă de 37 de ani.

Oamenii au sesizat organele în drept, iar Primăria a trimis la fața locului un polițist de la Poliția Locală Slănic Moldova și un funcționar. “Accesul pe acest drum în cazul mașinilor care depășesc tonajul specificat pe indicatorul rutieri de la capătul drumului se face în baza unei autorizații eliberate de Unitatea Administrativ-Teritorială Slănic Moldova și a unei taxe de supratonaj, care se plătește la Primărie”, ne-a explicat Radu Miler, agent Poliția Locală Slănic Moldova.

“Acolo se face o ecologizare, s-au spart betoanele și în loc se aduce pământ din altă parte, pentru a se amenaja o zonă vegetală. Avem sesizări făcute în acest sens către Petrom, dar reacția lor durează foarte mult. Vorbiți dumneavoastră cu ei, poate obțineți un răspuns mai repede”, ne-a declarat primarul orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu. Puțin mai târziu, acesta ne-a spus că “Pe procedura și viteza cu care se mișcă dumnealor (n.r. – Petrom), durează foarte mult și nemulțumim oamenii. De fapt, ei nu sunt Petrom, sunt o firmă subcontractoare, și sunt obligațiile celui care circulă să plătească taxa de supratonaj. Da, e adevărat, firma subcontractoare nu a plătit această taxă și au și stricat drumul, pe care trebuie să-l repare”.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea Petrom, dar persoana contactată de noi ne- indicat să formulăm o solicitare scrisă, pe care să o trimitem pe email, răspunsul urmând a ne fi transmis în 30 de zile, conform regulilor companiei.

Dacă tinerii din comuna Dolj care riscă să ajungă la închisoare după ce au reparat o stradă fără să aibă autorizație pentru efectuarea lucrărilor (caz prezentat de presa centrală zilele acestea), este evident că și în situația de la Slănic Moldova (unde avem de-a face cu degradarea unui drum public) se poate ajunge la cercetări penale.

Be the first to comment on "Strada Trandafirilor distrusă de mașinile de mare tonaj"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*