Spectacol de Crăciun


Era Craciunul si in sat avea sa se tina o reprezentatie despre nasterea Domnului Isus. Toti erau foarte entuziasmati, doreau ca spectacolul sa fie o reusita.

Actorii erau copii, dar intre ei era unul cu probleme; nu stia nimeni de ce, dar era mult mai lent decat ceilalti la invatatura. Voia si el sa aiba un rol, iar profesoarei i s-a facut mila vazandu-l atat de dornic si i-a dat un rol mic: trebuia sa fie hangiul care-i refuza pe Maica Domnului si pe Iosif sa intre in hanul lui pentru ca nu mai era loc.

In ziua punerii in scena, teatrul era neincapator, erau oameni chiar si in picioare. Si cand au ajuns la partea in care Iosif si Fecioara Maria se aflau in fata hanului, cand venise randul copilului cu probleme, s-a intamplat ceva neasteptat. Iosif a batut la poarta, a iesit hangiul care trebuia sa-i goneasca, dar cand a vazut perechea tanara si, mai ales femeia insarcinata cu cel ce avea sa fie SALVAREA NOASTRA, copilului i s-au umplut ochii de lacrimi si le-a zis:”Poftiti, intrati, doamna poate dormi in patul meu, iar eu voi dormi pe jos.”

S-a asternut o liniste profunda in sala si multora li s-au umplut ochii de lacrimi. Spectacolul a fost un succes, in ciuda faptului ca nu a fost fidel realitatii din acea noapte de Craciun, dar simteam ca ceva se schimbase in vietile noastre. Acel copil ne daduse o lectie de dragoste; din inocenta lui ne-a invatat ca trebuie sa-i ajutam pe ceilalti indiferent cine sunt ei, pentru ca toti suntem copiii lui Dumnezeu si suntem pe aceasta lume ca sa facem bine fara a cere ceva in schimb.

Be the first to comment on "Spectacol de Crăciun"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*