Să susținem un nou proiect pentru Cireșoaia: „Părinții în Școală”!


Despre proiect

,,Părinți în școală” este un proiect de dezvoltare comunitară prin educație ce își propune rezolvarea unei probleme sociale și anume lipsa de implicare şi de participare a părinţilor în activităţile şcolare. scoala ciresoaiaDe ce este asta o problemă socială? Suntem conștienți cu toți că viitorul unei comunități sunt copiii, ne dorim ca aceștia să devină adulți responsabili, capabili să fie părinți, angajați, prieteni, vecini pe care să ne bazăm, să ducă mai departe valorile propriei comunități și să o dezvolte.

Violența tot mai prezentă între copii ca modalitate de joc și de a rezolva dificultățile, lipsa de interes față de studiu, depopularea comunităților rurale ne face să ne întrebăm cum reușește ȘCOALA astăzi să vină în întâmpinarea acestor dificultăți. Unde începe și unde se termină rolul școlii și cel al familiei, ce pot face aceste două instituții, esențiale în dezvoltarea copilului, împreună.

Prin formarea unui grup de minim 10 părinți care să fie voluntari animatori în pauzele școlare și la anumite activități, ne propunem:
• Conștientizarea părinților asupra importanței implicării active în educația copiilor
• Conștientizarea școlii asupra importanței colaborării cu părinți în oferirea unui parcurs educativ eficient în sec XXI, tinerei generații.

Pentru a putea oferii servicii de calitate este necesară formarea acestor părinți de către persoane cu experiență în lucru cu familiile și în formare și de asemenea amenajarea spațiului de joacă (curtea școlii și sala de sport) cât mai atractiv pentru copii. Parteneriatul, pe care școala îl are cu Asociația „Congregația Surorilor Providenței” de mai bine de 10 ani va fi un plus valoare pentru proiectul nostru. Asociația are expertiză atât în formarea voluntarilor, a părinților cât și în lucru cu copii prin proiectele pe care le desfășoară în comunitate, la Centrul pentru Servicii Sociale „Sf. Luigi Scrosoppi” dar și în celelalte puncte de lucru din țară.

Sustenabilitate

Proiectul Părinții în școală doreşte atât formarea unei baze materiale dar mai ales formarea unui grup de părinţi care să poată forma alţi părinţi iar aceştia la rândul lor alţi părinţi. Sustenabilitatea proiectului va fi asigurată de fiecare grup de părinţi care va forma în fiecare an noi persoane care să se ocupe de activităţile extraşcolare ale elevilor cu sprijinul instrumentelor şi materialelor de formare create prin proiect. De asemenea acest model se poate extinde şi la alte probleme ce privesc comunitatea prin constituirea de grupuri de lucru, similare celui din prezentul proiect.

Be the first to comment on "Să susținem un nou proiect pentru Cireșoaia: „Părinții în Școală”!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*