Sfinții Ioachim și Ana – Hramul Bisericii 2013


Viața noastră simplă poate deveni o viață plăcută inaintea lui Dumnezeu.

Duminică, 28 iulie 2013 întreaga comunitate cireșoiană a fost în sărbătoare, ca în fiecare an, in această perioadă simțămintele noastre creștinești îndreptându-se spre cinstirea  patronilor bisericii noastre, Sfinții Ioachim și Ana, părinții Sfintei Fecioare Maria, bunicii lui Isus.

Pulsul localității a devenit mai intens încă din săptămâna premergătoare acestei sărbători, cireșoienii participând în număr mare la curățenia generală a bisericii și a gospodăriilor, dar mai ales la curățenia din suflet, printr-o spovadă bună.

Oaspeți din localitățile învecinate, rude de prin țară și din străinătate venite în vizită, persoane consacrate, localnici, toți s-au reunit în rugăciune la ora 12.30 când a început cel mai solemn moment al zilei, Liturghia de Hram. Pentru aceste clipe s-a pregătit săptămâni de-a rândul corul bisericii noastre, care a fost la înălțime ca de fiecare dată.

Numeroți preoți au concelebrat Sfânta Liturghie prezidată de pr. Viorel Ababei. Un moment de mare intensitate l-a constituit predica susținută de pr. Augustin Benchea, paroh la Pustiana și decan de Moinești: „Luând exemplul familiei sfinte pe care o omagiem astăzi, fiecare din noi trebuie să indeplinească prin rugăciune, prin activitățile de zi cu zi voința lui Dumnezeu. Credința, de asemenea trebuie trăită intr-o familie umană, o credință care poate fi pusă la încercare, e adevărat în această lume în care oamenii sunt supuși greșelilor. Supărarea, dușmănia, atâtea conflicte care apar zi de zi trebuiesc tratate și rezolvate în iubirea lui Dumnezeu, așa cum Isus a zis: „Să nu apună soarele seara peste supărarea voastră.”

Ne-a îndemnat așadar părintele predicator să punem accent pe umanitate, să ascultăm de cuvântul lui Dumnezeu și, astăzi, după această mare celebrare să ne îndreptăm spre casele noastre cu inima împăcată și de mâine să incepem o nouă viață, să fim mai buni.

La final s-au adus mulțumiri tuturor celor prezenți care au completat și în acest an tabloul unei sărbători în deplinătatea cuvântului și la fel de înălțătoare, iar cei care au venit din localitățile vecine au fost invitați la Casa Tineretului pentru o agapă creștinească.

Be the first to comment on "Sfinții Ioachim și Ana – Hramul Bisericii 2013"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*