Cascadele de la Cariera Velnița


Salba de cascade se află la doar 800 de metri de DN 12B, ce leagă Târgu Ocna de Slănic Moldova şi la aproximativ 30 de minute de mers pe jos. Punctul de plecare spre cascade este situat la aproximativ 2 km de Cireșoaia. Şoseaua se părăseşte spre dreapta, în locul unde aceasta face o curbă de 90 de grade spre stânga, pe un drum de căruţe ce coboară în albia Slănicului.

După ce se traversează cariera de piatră, se ajunge la o confluenţă: spre dreapta (în sensul de deplasare) se află o cascadă în două trepte ce însumează aproximativ 13 metri, iar spre stânga o succesiune de patru cascade. Valea din stânga se poate parcurge doar de către turiştii experimentaţi şi echipaţi corespunzător, care vor putea descoperi, într-o zonă deosebit de sălbatică, succesiunea de cascade, una mai frumoasă ca cealaltă.

Se străbate apoi o porţiune foarte dificilă a traseului, după care urmează un urcuş foarte abrupt, spre sud, pe creastă.

După ce urcuşul se mai domoleşte călătorul va fi impresionat la vederea mai multor stânci cu forme de eroziune foarte interesante.  Lângă penultima cascadă se poate admira un cub de piatră, suspendat între doi pereţi stâncoşi.

1 Comment on "Cascadele de la Cariera Velnița"

  1. Frumoasă videoprezentare a obiectivului !
    O fotodescriere a traseului la toate cascadele o puteți viziona aici: http://www.muntesiflori.ro/cascade/ !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*