Aniversare – Surorile Providenței, 10 ani în Cireșoaia


Este minunat că există oameni care fac tot posibilul pentru a le oferi un zâmbet celor care poate au uitat cum e să zâmbeşti.

Cu mult timp în urmă, fostul paroh al parohiei noastre, părintele Petru Beşleagă, a invitat Surorile Provienţei în Cireşoaia pentru a colabora cu ele în diferitele activităţi pastorale din parohie.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Surorile Providenţei activează în parohia noastră şi pentru a marca acest eveniment, duminică, 28 aprilie 2013 întreaga comunitate din Ciresoaia s-a alăturat surorilor la Sfănta Liturghie mulţumind lui Dumnezeu pentru prezenţa lor în mijlocul nostru şi pentru tot binele pe care-l fac.

În toţi aceşti ani, surorile s-au implicat în diferitele activităţi parohiale: cateheza cu copii, zile de formare pentru tineri, lecţii în timpul anului şcolar, vizite la bolnavi, activităţi de vară şi multe altele prin care au căutat să trăiască carisma fondatorului lor, Sfântul Alois Scrosopi şi să-l slujească pe Dumnezeu şi pe aproapele.

Părintele Petru Beşleagă, paroh la Tămăşeni, a celebrat Sf. Liturghie la care au participat şi un grup de persoane, invitaţi speciali, printre care se aflau atât surorile din cele patru comunităţi cât şi laicii care colaborează cu ele. Ne-am bucurat mult şi de prezenţa sorei Josephina care a venit din Italia pentru a sărbători împreună cu noi acestă zi comemorativă. Sr. Josephina a activat in comunitatea noastră un timp îndelungat de 9 ani şi îi mulţumim în mod deosebit pentru tot ceea ce a făcut în mijlocul nostru. Corul dirijat de părintele paroh, Dascălu Marian, a animat această Sf. Liturghie cu cântări solemne şi înălţătoare.

Şi tinerii din din Acţiunea catolică s-au activat făcând ca această zi să fie într-adevăr o zi specială, de sărbătoare.
După Sf. Liturghie, surorile, laicii din Cireşoaia şi toţi ceilalţi invitaţi, s-au întâlnit în casa surorilor din strada Bradului, pentru un moment special de comemorare şi de împărtăşire a experienţelor trăite în slujba Bisericii locale.

N.B.

Be the first to comment on "Aniversare – Surorile Providenței, 10 ani în Cireșoaia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*