Tabără carmelitană la Valea Mică


Entuziasmul tinerilor carmelitani a ajutat la buna desfasurare a taberei din Valea Mică.Prin modul lor de a fi au descoperit în copii calităţi nebănuite.

După o săptămână petrecută în tabăra din Valea Mică  am realizat că pentru împlinirea personală este nevoie de dăruire; o dăruire realizată prin împlicare totală şi menţinerea unei bune dispoziţii. Noi, animatorii atât români cât şi italieni veniţi din Trento şi Brescia am avut parte de o primire călduroasă, aşteptaţi de doi copii îmbrăcaţi în porturile populare specifice, la această primire nelipsind tradiţionalul colac cu sare.

Am cunoscut aici în Valea Mică mulţi copii entuziasmaţi şi dornici de a lua parte la toate activităţile desfăşurate în cadrul taberei.

O ZI OBIȘNUITĂ DE TABĂRĂ…

Fiecare zi începea la ora 8.15 cu rugăciunea laudelor, aceasta având un rol important în înţelegerea misiunii noastre ca şi animator creştin. Pentru a ne intra în ritm, la ora 9 startul era dat de intonarea imnului taberei care era  strict legat de tema acesteia „Cine m-a învăţat să înot?” , având ca personaj principal peştişorul Nemo.

In continuarea programului urmau jocurile şi laboratoarele  unde imaginaţia micilor artişti era pusă în valoare, prin care reuşeau să dezvolte micile pasiuni, activităţile desfăşurându-se până la ora 12. Tinerii animatori, foarte ingenioşi şi creativi au folosit tema acestei tabere în realizarea unor scenete amuzante: au folosit ca şi balenă o maşină, peştişorul Nemo era interpretat de un tânăr voinic, costumaţia acestora era originală, ş.a.

Programul copiilor se încheia în aceeaşi manieră în care şi începea, alături de Isus, prietenul copiilor: Mulţumirile copiilor pentru minunata zi de tabără erau exprimate prin participarea activă la Sfânta Liturghie.

Programul tinerilor animatori carmelitani nu se termina aici, ci continua prin diversele şi distractivele momente care aveau ca principal scop dezvoltarea atat personală cât şi relaţională: fantasticile serate animate de multă bună dispoziţie, dans, cântece, vizionarea unor filme, ieşirile la râul Siret cu căruţa, campionatul de fotbal, focul de tabăra, s.a.

Carisma carmelitană ne învaţă să trăim cu intesitate viaţa şi să iubim pe toţi în mod egal. Cunoscându-i pe aceşti tineri îl poţi vedea pe Isus în fiecare din ei, MEC-ul (Mişcarea Eclezială Carmelitană) continuă să ne înveţe ce înseamnă a trăi cu adevărat atât creştinismul cât şi spiritul carmelului.

Pr. Antonio Maria Sicari spunea că: „Ceea ce veţi fi în viată depinde şi de ceea ce veţi face astăzi”, de aceea consider că este important ca pentru a putea fi cu adevărat plăcuţi în faţa Domnului trebuie ca fiecare experienţă să fie însoţită de dorinţa de a fi mai buni şi de a dărui.

Viaţa fiecăruia dintre noi este ca un mozaic, format din multe pietricele, fiecare unica în felul ei, de aceea ca mozaicul nostru să fie bine realizat, trebuie să avem grijă cum aşezăm aceste  pietricele, fiecare zi trebuie dedicată pentru realizarea lucrurilor mareţe.

Experienţa zilelor de tabără la Valea Mică ne-a ajutat pe toţi să descoperim ce înseamnă să trăieşti cu adevărat ca animator creştin în prezenţa copiilor. (Eliza Mititelu)

Be the first to comment on "Tabără carmelitană la Valea Mică"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*