Campus de vara – „Sunt ceea ce aleg să fiu”


Este minunat să poţi oferi un zâmbet unui copil dar bucuria mai mare este să poţi oferi mai multe zâmbete mai multor copii. Campusul din Cireşoaia din această vară, desfășurat in perioada 6 – 18 august 2012, a fost un motiv de fericire pentru toţi cei aproximativ 200 de copii din acest cartier dar şi din alte părţi, fiecare în parte, timp de două săptămâni fiind special pentru animatori.

Odată pe lună, timp de un an, tinerii animatori în număr de 30 ajutați de 6 animatori italieni s-au pregătit pentru ca aceste zile să fie de neuitat, bineînţeles împreună cu surorile dar şi cu părintele Marian fără de care nu mai avea loc acest campus.

Ziua începea cu o rugăciune după care, fiecare copil îşi primea cornul; urma teatrul care transmitea copiilor o învăţătură, bineînţeles bazată pe tema din acea zi.

Momentele formative erau cele mai importante deoarece fiecare clasă, timp de o oră, discuta mai în detaliu tema respectivă iar ei copiii trăgeau cel puţin o învăţătură.

Jocurile erau pentru ei cele mai distractive deoarece în fiecare zi se făceau jocuri diferite din care ei învăţau să respecte nişte reguli, aşa cum este dealtfel şi în viaţă.

Mulţumim parohului deoarece zilnic ne-a asigurat un prânz delicios urmat de o felie de pepene.

După cum ştim, fiecare copil are un hobby, o pasiune, iar noi am încercat să-i ajutăm să-şi descopere adevăratele talente prin laboratoare: dans, volei, fotbal, karaoke, etc.

Au fost minunate toate aceste zile deoarece fiecare copil a avut ocazia să uite măcar câteva zile poate de problemele de acasă, să danseze şi să-şi facă noi prieteni, să se simtă egal cu ceilalţi deoarece animatorii s-au implicat punând copilul pe primul loc. (Nicoleta Blaga)

 

Be the first to comment on "Campus de vara – „Sunt ceea ce aleg să fiu”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*