Duminica Familiei – Sarbatoarea Familiei


Familia este locul în care se desfășoară o mare parte a creșterii și dezvoltării noastre în această viață. În familiile noastre, noi iubim, slujim, propovăduim şi învăţăm unul de la altul. Ne împărtăşim bucuriile şi supărările. Relaţiile de familie ne pot aduce încercări grele, dar ele ne aduc şi o mare fericire.
Fiind în anul familiei, duminică, 13 noiembrie 2011 in Biserica din Cireșoaia s-a petrecut un eveniment deosebit. In cadrul Liturghiei de la ora 11:00 s-a sărbătorit Familia, celula de bază a societății, „punctul central al planului lui Dumnezeu pentru noi”. Mai multe familii care au împlinit în acest an o sumă rotundă de la căsătorie au fost „în planul central” al evenimentului, ca simbol și exemplu al devotamentului în credință și iubirii reciproce.

Una dintre participantele la eveniment ne-a trimis câteva rânduri prin care își exprimă emoția și mulțumirea trăită în această sărbătoare:

„In primul rând mulțumim părintelui Dascălu Marian pentru această minunată sărbătoare pe care a organizat-o in cinstea familiilor care au implinit 20, 30, 40 ba chiar și 62 de ani de căsătorie.

Emoțiile au fost mari. În momentul când am pășit in biserică am retrăit clipa în care eu și soțul meu ne-am unit destinele crezând că dragostea este cel mai important ingredient al unei căsnicii de durată. O dată cu trecerea anilor am realizat că există anumite lucruri mult mai importante de care trebuie să ținem cont pentru a ramâne impreună “Până când moartea ne va despărți” și unul dintre aceste lucruri este “ increderea”.

Este adevarăt ca și în căsnicia noastră s-a strecurat uneori neîncrederea însă nu am lăsat ca acest sentiment să se amplifice și am rezolvat orice neînțelegere prin “comunicare și iertare”, elemente la fel de importante. Se spune că toate nunțile sunt la fel, însă fiecare căsnicie este unică iar împlinirea deplină am simțit-o in momentul în care am devenit părinți. In momentul în care în viața noastră au aparut două fetițe ne-am simțit cu adevărat împliniți, acesta fiind un alt punct de sprijin al căsniciei noastre.

Ele ne-au dat  puterea de fiecare dată să ne ridicăm, să trecem peste orice problemă și să rămânem împreună. Nimic nu este ușor in viață, însă cu cât este mai greu și mai abrupt drumul pe care il parcurgem cu atât satisfacțiile sunt mai mari.

Astfel, de fiecare dată când căsnicia voastră este încercată de greutăți nu disperați, luptați, rămâneți impreună și nu uitați că tocmai necazurile sunt acelea care vă leagă mai mult.”

Celmare Maria

Be the first to comment on "Duminica Familiei – Sarbatoarea Familiei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*