Ziua Bolnavului în parohia Cireșoaia 2011


Oare de când a apărut Sfânta Fecioară Maria la Fatima celor trei ciobănași luna mai este luna florilor? Fiind perioada cea mai frumoasă din an cu explozia de verdeață și de flori care mai de care mai alese și mai înmiresmate precum liliacul, lalelele, lăcrămioarele s.a.m.d. parcă crește și speranța tuturor spre sănătate și o viață mai bună. Parcă crește și nădejdea bolnavilor că această duminică de 15 mai le va aduce alinare atât trupească cât și sufletească participând la Sfânta Liturghie celebrată in cinstea lor.

Parcă și vremea a ținut cu acești amărâți care numai o dată pe an vin la biserică însoțiți de copii, vecini sau rude. Cu toate că părintele a insistat foarte mult cpe faptul că bolnavii vor primi gratuit un mijloc de transport pentru a veni la biserică, băncile au fost mai goale ca altădată. Participarea lor a adus insă un aer special, de sărbătoare.

Tema duminicală fiind ”Isus Bunul Păstor”, pr. paroh Marian Dascălu s-a axat in timpul predicii pe acest subiect. Indiferent de vârstă omul nu poate scăpa de suferință. In astfel de momente el nu trebuie sa dispere și să conștientizeze faptul că Isus este alături de el și orice ar fi nu-și va părăsi turma niciodată. Odată in plus suferința noastră trebuie reflectată in suferința lui Isus care și-a dat viața pentru noi aducându-ne mântuirea. Apoi părintele ne-a adresat nouă, celor sănătoși, indemnul de a-i ingriji cu consecvență pe cei bolnavi și de a nu  inceta niciodată să ne rugăm pentru ei. A fugi de astfel de responsabilități e un act de inumanitate, de cruzime.

Ca in toate sărbătorile importante corul a fost din nou la înălțime pregătind un program special. După binecuvântarea finală, bolnavii au fost invitați la un pahar de suc și o prăjitură. Tinerii din Acțiunea Catolică le-au prezentat un program artistic ce a cuprins cântece și o scenetă. S-a incins chiar o horă in jurul grotei formată din insoțitorii bolnavilor. La sfârșit, bolnavii au primit in mod simbolic câte o iconiță in amintirea acestei zile. Au plecat apoi incet spre casele lor poate cu o fărâmă de incredere și speranță că intr-o zi vor fi sănătoși.

Maria B.

Be the first to comment on "Ziua Bolnavului în parohia Cireșoaia 2011"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*