Bilanț 2008


Ca in fiecare sfarsit de an, parintele paroh Petru Besleaga ne-a prezentat bilantul pentru Ciresoaia anului 2008. Un an incarcat in evenimente, un an pozitiv in mare masura, avand si mici coloraturi negative pe care le vom aminti in finalul acestui articol.
Asadar, in 2008 au fost botezati 23 de copii (27 in 2007), au fost celebrate 14 cununii (13 in 2007) si 21 de inmormantari (24 in 2007). De asemenea, 28 de copii au primit Prima Sfanta Impartasanie. Daca suntem la capitolul cifre, trebuie sa amintim ca la cateheze au participat anul acesta 170 de copii si zeci de tineri.
In perioada 6-15 august 2008 peste 200 de copii au participat la campusul cu tema „Pinocchio” indrumati fiind de un grup de 15 animatori ciresoieni insotiti de 7 tineri si 2 preoti salezieni din Torino. Ajutorul financiar pentru aceasta actiune a venit din partea unor oameni cu inima mare din localitatea noastra dar si din „exterior”. Parintele ii numeste binefacatori si le multumeste in numele intregii comunitati. Ajutorul acestora nu a fost doar pentru campus. Ei au contribuit in special la decorarea bisericii la marile sarbatori pe parcursul intregului an, au sponsorizat diferite activitati intreprinse de tineri, copii, etc. Spre exemplu, primarul localitatii Andrei Serban ne-a daruit pe langa brazii din biserica si instalatiile ce decoreaza centrul satului in aceasta perioada.
Un rol foarte important in desfasurarea Sfintei Liturghii il are corul. Mii de multumiri sunt adresate maiestuosului cor Iubilate care prin multe sacrificii, munca asidua si daruire a ajuns la un nivel demn de invidiat ce trezeste admiratie si recunostinta din partea tuturor.
Fiecare padure are uscaturi, in fiecare lan de grau gasim si neghina. Personalitatea si moralitatea multor crestini din Ciresoaia este de multa vreme decazuta, ciuntita. Numarul mare, poate chiar in crestere al adulterelor si concubinajelor ramane in continuare o mare problema a comunitatii noastre. Parintele echivaleaza aceste traume ale credintei cu un pacat public la care avem toti o mica parte de vina. Iubirea modernista este o iubire falsa, condamnabila. Multi pleaca la ortodocsi fara macar sa spuna, sa se anunte la oficiul parohial pentru decizia luata. Sfatul este sa nu mergem la astfel de nunti sau cumetrii, sa luam atitudine si sa incercam sa indreptam… ce se mai poate indrepta.
Pe aceeasi parte, multi credinciosi din Ciresoaia – in special tineri – nu mai respecta Casa Domnului. Vorbesc, rad ba chiar mesteca guma in biserica. Parinteste, pr. paroh ii indeamna sa stea acasa. In 2009 vor fi luate masuri in aceasta directie.
Cu toate acestea, surprinzator de multa lume a participat recent la rorate in Advent si la celebrarile din perioada Craciunului ceea ce l-a determinat pe parintele paroh Petru Besleaga sa constate in final ca Ciresoaia este o mare familie din care face si Sfintia Sa parte. Cuvintele sale nu mai au nevoie de niciun comentariu: „Tuturor din inima va multumesc!”

PB

Be the first to comment on "Bilanț 2008"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*