In febra campaniei electorale


Campania pentru castigarea fotoliilor primariei Slanic Moldova a intrat in linie dreapta. Conform Birolului Electoral de Circumscriptie nr. 7 Slanic Moldova lista candidatilor pentru functia de primar al orasului arata astfel: Floarea Dumitru (PNL), Gheorghe Dascalu (PDL), Andrei Serban (PSD), Mircea Ionel (PC), Andrei Ababei (PNG) si Liviu Mocanu (candidat independent). De asemenea s-a stabilit si numarul de ordine pe buletinele de vot pentru formatiunile politice: pentru functia de primar: 1 – PNL, 2 – PDL, 3 – PC, 4 – PSD, 5 – PNG; pentru functia de consilier: 1 – PNL, 2 – PDL, 3 – PC, 4 – PSD, 5 – PRM, 6 – PNG, 7 – PER si 8 – PPPS.

Dupa cum vedem, in sfarsit avem si un candidat ciresoian la functia de primar al orasului. Este vorba de bunul prieten al site-ului nostru, dl. Andrei Ababei, lider al Partidului Noua Generatie. Acesta ne-a declarat:” Vreau sa asigur pe cititorii acestui site de faptul ca problemele comunitatilor de pe valea Slanicului pot fi rezolvate, cu certitudine, numai prin proiecte, munca si seriozitate. Doresc sa precizez, ca atunci cand m-am hotarat sa candidez, nu am facut-o pentru a ramane in memoria colectiva ca primul candidat la functia de primar din Ciresoaia, ci mi-am propus sa se spuna ca primul primar bun al Slanicului a fost din Ciresoaia.”

Spre deosebire de anii trecuti, campaniile partidelor politice pe Valea Slanicului sunt mai putin zgomotoase, conform declaratiilor unui presedinte de campanie, agresivitatea si marile dezvaluiri sunt pastrate pentru ultima suta de metri, in preajma zilei de 1 iunie, data alegerilor. Asta si datorita faptului ca legea e mult mai aspra in aceasta privinta: fara mici si bere, ulei si cozonaci, calomnie si acuzatii publice.

Va fi mai bine? Va fi mai rau? Oricum promisiunile electorale sunt marete dar pastreaza aceeasi linie de acum 4 ani. In principal obiectivele urmarite de candidati sunt: realizarea drumului national de legatura cu Poiana Sarata, punerea in aplicare a proiectului partiei de ski, continuarea regularizarii raului Slanic, construirea de poduri si podete, construirea unor sali de sport, amenajarea spatiilor verzi, fluidizarea paraielor, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului, etc. In Ciresoaia se vor asfalta ulitele principale, se vor amenaja statiile de autobuz, se va construi o sala de sport, se va infiinta un cabinet medical dotat cu aparatura moderna, se va pune accent pe asistenta sociala, educatie, dezvoltarea si incurajarea micro-intreprindelor (atelierelor de tamplarie in special) si mai ales se vor gasi solutii pentru a sprijini sutele de pietrari ce-si castiga existenta in urma exploatarii carierei de piatra.

Desi se prognozeaza o prezenta masiva la urnele de vot, pretendentii la primarie nu ezita a-si exprima dorinta ca electoratul sa voteze pe 1 iunie in numar cat mai mare. In Slanic Moldova sunt 4176 cetateni cu drept de vot.

Be the first to comment on "In febra campaniei electorale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*