Orice tânăr își dorește să fie fericit


Din pacate mass media, reclamele publicitare se intrec si abunda in a ne oferi retete pentru fericire, indemnandu-se la consum de bunuri, servicii, placeri. Dar fericirea nu se lasa cumparata, ea se obtine gratis cu conditia respectarii regulamentului de a trai conform cu principiile morale si crestine. De angrenajul consumului se leaga din ce in ce mai multe cazuri de tineri satui de viata, stapaniti de nevroze, depresie, dependenti de substante narcotice, cazuri de suicid adolescentin – in schimb… gradul de fericire al adolescentului nu creste… ci scade.

Calea pe care ne-o ofera Biserica este plina de lumina:
-La intalnirile tineretului cu Papa de exemplu, s-a vazut ca tinerii se lasa entuziasmati de calea cea luminoasa indicata de morala crestina. Tinerii au aplaudat cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea: Respectati iubirea! Traiti libertatea castitatii! Nu va lasati posedati de negustorii iluziei! Construiti-va familii stralucitoare ale mileniului III!”
Reinventarea iubirii este o urgenta! Cand ranile si bolile vin sa perturbe ritmul normal al corpului uman avem sansa sa realizam ce comoara reprezinta functionarea sa religioasa.

RETETELE FERICIRII

1. RECUNOSTINTA – cand suntem nefericiti putem sa ne indreptam atentia spre ceva pentru care putem fi recunoscatori. Intotdeauna exista astfel de lucruri, oameni sentimente – chiar catastrofe.

2. A LUA LUCRURILE ASA CUM SUNT – a-i accepta pe altii, a primi ceea ce este. Nu pasivitatea ci angajamentul de a transforma lumea in ceva mai bun, a lua initiativa, a prelua responsabilitatea. Cel ce isi face rau pentru relele care exista, isi ucide fericirea.

3. CINE VREA SA CALATOREASCA FERICIT, SA CALATOREASCA CU BAGAJE USOARE – credinta confera un sens superior vietii si un sentiment de ocrotire, care nu se poate cumpara in nici o agentie de asigurari.

4. INCREDEREA IN SINE, STIMA DE SINE – oamenii se percep pe sine ca fiind competenti, nu invinuiesc pe altii cand ceva nu merge.

Invatatura Bisericii nu poate da gres cu mijloacele ei de a arata calea spre fericire!

D.M.

Be the first to comment on "Orice tânăr își dorește să fie fericit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*