Mesajul Preacuratei


Pe 5 mai 1917, in timpul primului razboi mondial , papa Benedict al XV-lea invita pe catolicii din lumea intreaga sa se uneasca intr-o cruciada de rugaciuni , pentru a obtine pacea prin mijlocirea Maicii Domnului. Dupa 8 zile , Preacurata Fecioara Maria aducea oamenilor raspunsul Sau, aratandu-se in ziua de 13 mai la trei copilasi portughezi . care isi pasteau oile in locul numit Conca di Iria : Lucia de 10 ani, Francisc de 9 ani si Iacinta de 7 ani. Doamna in haine cernite si cu fata intristata le-a cerut copilasilor sa revina in acel loc in ziua de 13 a fiecarei luni. Lucia , cea mai mare dintre ei , le-a recomandat verisorilor sai sa nu spuna nimic acasa . Iacinta nu a putut tine secretul , si la data de 13 a lunii urmatoare , 13 iunie , cei trei pastorasi nu mai erau singuri la intalnire.
Pe data de 13 octombrie erau deja 60.000 de oameni la intalnirea cu Fecioara. Atunci se parea ca soarele s-a desprins de pe cer , si rotindu-se cu o viteza ametitoare, imprastia flacari multicolore ; acest fenomen a putut fi observat si inregistrat pe pelicule fotografice pana la distante de 30 de km. Mesajul transmis de Preacurata Fecioara Maria a fost :
” Recitati zilnic rozariul ; rugati-va mult si faceti sacrificii pentru sarmanii pacatosi , deoarece multi ajung in infern pentru ca nu este nimeni care sa se roage si sa se sacrifice pentru ei… Indepartati pacatul din viata voastra personala , si lucrati pentru eliminarea lui si din viata altora , colaborand astfel cu Isus la rascumpararea neamului omenesc. „

Be the first to comment on "Mesajul Preacuratei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*