Întâlnire cu șefii de sectoare


Duminica, 15 aprilie 2007, dupa Sfanta Liturghie de seara a avut loc o intalnire a sefilor de sectoare cu pr. paroh Petru Besleaga.
Parintele a tras un semnal de alarma cu privire la cresterea ingrijoratoare a cazurilor de conubinaj si adulter in comunitatea noastra. Ca „lideri zonali” sefii de sectoare trebuie sa se implice mai mult pentru a stopa acest flagel al timpurilor moderne. Ei trebuie sa detina o evidenta clara a persoanelor care duc o astfel de viata, dupa care vor trebui sa discute cu fiecare in parte, eventual cerand sprijinul preotului.
Cei prezenti s-au autosesizat si au gasit imediat solutii: diferite pedepse, strigarea pe altar, interzicerea discotecilor, etc. Parintele a „calmat spiritele” subliniind faptul ca va trebui inceput cu vorba buna, scopul fiind formarea spirituala si indreptarea pe cale amiabila a celor pusi in discutie. Daca va fi nevoie se vor face zile de post, se vor recita rozarii sau vor fi facute rugaciuni de intreaga comunitate pentru intoarcerea celor ce traiesc in concubinaj sau adulter.
Partea a doua a „sedintei” s-a axat pe doua aspecte „gospodaresti”: inbunatatirea iluminatului in biserica si schimbarea acoperisului casei parohiale.

Be the first to comment on "Întâlnire cu șefii de sectoare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*