Campus 2006: „Vara Impreuna”


Bucurie, veselie, multa voie buna. Acestea sunt cuvintele care definesc perioada de 7 – 13 august, 2006, timp in care a avut loc in Ciresoaia campusul cu tema „Micul Print” format din peste 150 de copii. Campusul a fost organizat de pr. salezian Don Enrico insotit de 4 tineri studenti din Italia: Alessia, Paolo, Alessandra si Francesco.

In perioada 1 – 6 august a avut loc formarea animatorilor in numar de 12. Fiecare zi se incheia cu un moment de rugaciune in biserica unde veneau explicate semnele importante care poate de multe ori nu se inteleg si trecem peste ele cu superficialitate. Deschiderea campusului „Vara impreuna” a fost duminica, 6 august in Biserica cu Sfanta Liturghie unde cu mari emotii animatorii au primit un semn semnificativ pentru ei, tricourile inscriptionate. In fata comunitatii si-au asumat responsabilitatea fata de copii in cursul saptamanii care avea sa urmeze.

A fost o experienta frumoasa. Animatorii veneau chemati pe nume si li se inmana tricoul la fiecare in parte in fata altarului. Ulterior am vazut cu totii bucuria si efortul lor de a sta alaturi de copii.
In fiecare zi animatorii se intalneau la 8:30 si, dupa un moment de rugaciune li se explica tema zilei. Apoi la 9:30 avea loc primirea copiilor. Dupa o noua rugaciune impreuna, copiilor li se prezenta tema zilei de cele mai multe ori prin scenete mimate. Pe tot parcursul zilei copiii erau implicati in diferite activitati constructive cum ar fi: munca in grupuri, mici reflexii, jocuri, diferite laboratoare, etc. Pentru a fi tot timpul in forma, la pranz copiii primeau mancare din partea organizatorilor. Ziua se incheia cu o rugaciune in biserica dupa care, in jurul orelor 17:30 copiii plecau la casele lor.

Campusul „Vara impreuna” s-a incheiat sambata seara cu o liturghie solemna, dupa care copiii in grupuri au prezentat celor prezenti cate un dans sau o scurta sceneta. A fost trist la despartire. Don Enrico insa, alaturi de animatorii italieni si-a manifestat bucuria pentru reusita campusului si a adus cuvinte de apreciere tuturor celor implicati: copiilor, animatorilor, parintelui paroh, surorilor si intregii comunitati pentru colaborare si solidaritate. Le multumim si noi.

MB si sora Cristina

Be the first to comment on "Campus 2006: „Vara Impreuna”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*