L-au primit pe Isus – Prima Sfântă Împărtășanie 2006


„E zi de sarbatoare, e ziua Domnului.” Asa a inceput primul cantec in biserica Sf. Ana din Ciresoaia. Tot asa au sunat si primele cuvinte ale parintelui paroh, pentru ca pe data de 11 iunie, 31 de copii au primit Prima Sfanta Impartasanie.

Un tablou asezat in fata altarului reprezenta tot atatea oite avand suprapuse pozele copiilor. Din „turma” nu lipseau surorile Providentei, d-na profesoara de religie Daniela, dl. Dascal, si nu in ultimul rand pr. paroh Petru Besleaga. Tema zilei era Isus Bunul Pastor, prezent alaturi de oite. Parintele a specificat ca langa Isus e toata comunitatea, dar nu a incaput in tablou.

La inceputul liturghiei copiii au venit in procesiune si si-au ocupat locurile pe scaunelele frumos ornate. Tot frumos erau aranjate si bancile pentru cei mari. Dar cel mai frumos era impodobit altarul si Tabernacolul unde Isus astepta sa vina in inimile celor mici.

La predica parintele a improvizat un monolog jucand rolul Bunului Pastor. Avea palarie, o traista si chiar un toiag. Din traista „pastorul” a scos pe rand o paine, o bucata de branza, apa si chiar si o bere starnind rasul celor prezenti.

Punctul culminant al ceremoniei l-a constituit momentul in care copiii, vizibil emotionati au primit pentru prima data Sfanta Imparasanie, „incurajati” fiind de cor care, parca le motiva in subcontient acest prim pas in viata de crestin: „Numai tie vreau, inima sa-ti dau, langa tine o Isuse pururea sa stau…”

La sfarsit copiii au primit cate un tablou, cate o cruciulita si multe dulciuri, dupa care au facut poze. Parca nascuti a doua oara s-au indreptat spre casele lor.

MB

Be the first to comment on "L-au primit pe Isus – Prima Sfântă Împărtășanie 2006"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*