Ziua Bolnavului 2006


14 mai. Zi cu mult soare, lumina si sute de flori. Zi binecuvantata. Azi in Ciresoaia e sarbatoarea bolnavilor.

Incet si cu greu, sprijiniti de apropiati, ii vezi venind spre biserica. Privindu-i in ochi parca zaresti licarind o luminita, o raza de speranta si bucurie. Unii au chiar lacrimi in ochi, lacrimi de durere sau lacrimi de bucurie … ?! Au ajuns si anul acesta la biserica.
Liturghia a avut un aer solemn. La predica, parintele ne vorbeste de iubirea de aproapele nu numai cu cuvantul ci si cu fapta. Ne invata cum sa-i iubim pe cei batrani si bolnavi si cum sa-i ajutam.
Atmosfera de sarbatoare a fost sustinuta si de cor care a avut in program cantece maiestuase, inaltatoare, laudand pe bunul Dumnezeu si Sf. Fecioara. La sfarsitul liturghiei, bolnavii au fost invitati la o masa asezata langa biserica. S-a servit suc, apa minerala, vin, prajituri si cozonac. Dar, poate cea mai mare bucurie a bolnavilor a fost prezenta pr. paroh care le-a adresat fiecaruia cate un cuvant de incurajare.
Coristii au completat peisajul sonor intonand cantece de pasti si terminand cu un „La multi ani” si cateva cantece vesele.
Asa s-a incheiat sarbatoarea lor. Parca mai fericiti si mai tineri, bolnavii s-au indreptat spre casele lor, apasati parca de nostalgie si gandul ca la anul nu vor mai fi aici.

MB

Be the first to comment on "Ziua Bolnavului 2006"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*