Recensământ în prag de 2006


Duminica, 15 ianuarie 2006, in cadrul Sfintelor Liturghii, parintele paroh Petru Besleaga ne-a prezentat rezultatele recensamantului realizat in perioada sfintirii caselor.

Acesta era o necesitate, deoarece o situatie concreta nu exista de ani de zile.
Asadar, la inceputul anului 2006, in Ciresoaia convietuiesc 487 de familii. Acestora li se adauga 130 de vaduvi, cei care dupa pierderea consoartei au ramas singuri.Cifra este mai mica la cei divortati, 44, dar acesta nu este un motiv care sa nu ne ingrijoreze.
Sondajul, implicit imaginea localitaii, este umbrit de numarul mare de persoane care traiesc in adulter, 29, si in concubinaj, 17.
Parintele a sustinut ideea ca printr-o colaborare mai stransa intre enoriasi si Biserica, numarul acestora poate sa scada.
O alta cifra ingrijoratoare este cea a tinerilor peste 25 de ani, mai concret burlacii. Nici mai mult, nici mai putin decat 190. „Dumnezeu stie ce e cu ei”, a spus parintele, dar spera ca acestia sa se casatoreasca „in masa” anul acesta.

Suprematia „in top” o detin copiii si adolescentii: 700. Este un lucru imbucurator pentru ca ei sunt viitorul.

Tragand linie la final, ajungem la numarul total de 2121 de suflete, plus cele 5 surori si bineinteles, parintele paroh.

Tot la inceputul acestui an, s-au luat masuri si in privinta sectoarelor, ele fiind modificate. Vom reveni cu amanunte.

Be the first to comment on "Recensământ în prag de 2006"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*