Pomenirea tuturor credincioșilor răposați


11fcim1Inceputul lunii noiembrie inseamna pentru noi, crestinii catolici, trairea a doua mari sarbatori: 1 Noiembrie – Toti Sfintii si 2 Noiembrie – Pomenirea tuturor credinciosilor raposati. Ca in fiecare an, a fost oficiata o liturghie solemna in cimitir spre aducere aminte a celor care nu mai sunt printre noi.

S-a decis ca aceasta solemnitate sa aiba loc, duminica, 7 noiembrie, pentru ca toti enoriasii sa poata veni in cimitir. De asemenea, li s-a oferit si celor din Slanic posibilitatea de a-si face prezenta in cimitir, sfintirea mormintelor in statiune desfasurandu-se pe 31 octombrie.

Sfanta liturghie a inceput la ora 12:00 si a fost oficiata de parintele paroh Petru Besleaga. Pentru sfintirea mormintelor el a fost ajutat de preoti din localitatile vecine.

Parinti, bunici, frati, rude sau prieteni apropiati ai celor care au trecut la Domnul au aprins lumanari la morminte si s-au rugat pentru sufletele raposatilor. Printre cei veniti din localitatile vecine s-a numarat si primarul orasului Targu Ocna, dl. Stefan Silochi insotit de familie.

Biserica ne invata ca moartea este despartirea sufletului de trup. Sfanta Scriptura (Biblia) arata ca atunci cand ” omul merge la locasul sau de veci „, trupul trebuie ” sa se intoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care l-a dat „. Bogat sau sarac, rege sau rob, intelept ori analfabet, toti parasim aceasta viata intr-o zi si ne prezentam inaintea lui Dumnezeu care ne va judeca, randuindu-ne rasplata cuvenita. Dar legatura celor morti cu cei vii nu inceteaza, ci ea se mentine prin rugaciune neincetata pe care Biserica o face pentru sufletele raposatilor, pastrand comuniunea de iubire si nadajduind in invierea tuturor la sfarsitul veacurilor.

Be the first to comment on "Pomenirea tuturor credincioșilor răposați"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*