Bilanț 2021


Ca în fiecare lună ianuarie, părintele paroh Marian Dascălu ne-a prezentat un scurt bilanț al anului care tocmai s-a încheiat. Așadar, în anul 2021 au fost 33 de înmormântări (26 în 2020), un număr foarte mare, însă nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru sufletele celor care au plecat din această viață. Numărul botezurilor celebrate în anul care a trecut a fost de 18 (22 în 2020). Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții pe care ni-l oferă, noii veniți pe lume sunt speranța și viitorul comunității noastre.

În ciuda restricțiilor, numărul cununiilor a crescut ușor, celebrându-se anul trecut un număr de 9 (1 în 2020). Sperăm ca anul acesta să se mai relaxeze situația pandemică și cei care de ani buni tot își programează și-și anulează nunta să reușească să se pună în regulă, să primească sacramentul sfintei căsătorii și să-și întemeieze o familie cu ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu.

Tot anul trecut, în luna august, 25 de copii au primit Prima Sfântă Împărtășanie.

La sfințirea caselor s-au numărat 645 de familii (653 în 2020) din care 374 sunt întregi (soț și soție) și 271 jumătăți (văduvi, văduve, despărțiți, divorțați, necăsătoriți). Numărul total al romano-catolicilor din Cireșoaia este 1895.

În final părintele a ținut să le mulțumească credincioșilor pentru susținerea bisericii și a activităților parohiei, concretizate nu doar sub forma simbriei ci și prin donații sau muncă voluntară. Să încurajăm aceste gesturi bune pe care fiecare le face și cu care se clădește această comunitate, bine care atunci când se adună, răul scade.

Un an nou binecuvântat!