Curs de formare diecezan pentru Comitetul Director al Actiunii Catolice din parohii


,Privește cu ochii inimii, și acționează cu iubire.” Acesta este motto-ul care a ghidat cursul de formare pentru presedinti, vicepresedinti si responsabili parohiali, desfasurat între 8-10 Noiembrie, la Manastirea Carmelitana din Luncani. La acest curs au fost prezente 11 parohii, din zona Bacău, însoțite de prezența asistentului spiritual, Pr. Felix Roca, doamna președinta a Acțiunii Catolice la nivel diecezan, Cristina Mare, și bineînțeles, coordonatorul zonal Bacau, Daniela Mititelu.

 Activitățile au fost pregătite cu foarte mult efort de către Consiliul Diecezan si rezultatele au fost pe masura muncii depuse. Una dintre activități a fost despre povestea unei tinere pe nume Katy, cu care ne putem identifica foarte mulți dintre noi. Aceasta provine dintr o familie crestina, este consiintcioasa, responsabilă, harnica, insa se confrunta cu o mica problema: increderea in sine. Katy se simte data la o parte de toata lumea, simte ca nu si are locul nicaieri. Parintele Felix a subliniat la momentul formativ, faptul ca noi nu trebuie sa ne lasam ghidati de aparente, asa cum se lasau toti cei ce o marginalizau pe aceasta tanara, o fetita timida si neajutorata. Sprijinul nostru, al membrilor Actiunii Catolice este foarte important pentru o persoana care se confrunta cu o situatie dificila. Omul priveste exteriorul, insa Dumnezeu priveste in inima! O alta activitate, coordonata de doamna Liliana Puscasu – coordinator zonal, sector copii si doamna Daniela Maria Mititelu, coordonator pe zona Bacau, recent aleasa in aceasta functie.  Activitatea a fost reprezentată de ,,Atelier CCC”, cei 3 ,,C” constituind elementele esentiale fara de care un grup nu poate funcționa, si anume: COMUNICARE, COLABORARE SI CORESPONSABILITATE, in cadrul careia am discutat problemele comunitatilor noastre, si am incercat sa gasim impreuna solutii. Pe langa tumultul de activități captivante si educative, si mesele copioase asigurate de gazdele noastre, aspectul cel mai important al acestui curs a fost ÎNTÂLNIREA CU ISUS. Am început fiecare zi printr-un dialog cu Dumnezeu, aducandu-i multumirile si laudele cuvenite.

Sâmbătă am celebrat un moment de adoratie, prin care ne-am exprimat multumirea si iubirea fata de Domnul nostru. Liturghia de Duminica a fost celebrata impreuna cu familiile de prin imprejurimi, animata de noi, tinerii cu cantece acompaniate de tineri muzicieni talentati  din Actiunea Catolica,  atmosfera fiind una pe masura intalnirii cu Dumnezeu, dominata de zambete, elan si recunstinta. Multumim Parintelui Felix, doamnei presedinte Cristina Mare, doamnei coordonator Daniela Maria Mititelu, consiliului diecezan care au organizat acest curs de formare, bineînțeles gazdelor care ne-au oferit conditii prielnice pentru a ne desfasura activitățile, si mai ales, multumim lui Dumnezeu!

Aceste cursuri de formare ma ajuta la dezvoltarea mea personala, ma fac sa conștientizez cu adevarat importanta Actiunii Catolice in viata mea si in comunitatea unde traiesc. Noi, membrii AC, suntem vocea comunitatii, noi suntem cei care producem schimbări pozitive in comunitatea noastra. Acțiunea Catolica nu este un grup, este o familie, iar ca familia aceasta sa fie rodnica sunt necesare îmbunătățiri. Trebuie sa întărim legatura dintre noi ca si grup, si sa avem in vedere cei 3 “C”. Avem de lucrat foarte mult la comunicare, deoarece comunicarea este primul pas pentru a avea o colaborare de succes. Putem face asta prin participarea mai des, vinerea la cateheza, organizand serate si activitati atat intre tineri cat si intre tineri si adulți, pentru ca buna intelegere intre cele doua sectoare este cheia succesului, si nu doar atat!! Ar trebui sa ne îmbunătățim pe noi insine, fiind mai buni cu cei din jur, lasand rautatea, invidia si prejudecata la o parte. Asa cum am menționat, trebuie sa urmam exemplul lui Isus, acela de a privi inima aproapelui nostru, nu ,,invelisul exterior” pentru a putea trai in pace, fericire si armonie.

Bianca Miler – Vicepresedinte la Actiunea Catolica, Parohia Sf. Ana Ciresoaia