O cateheză specială


Sâmbătă 30 martie 2019, în Parohia Romano Catolică Sf. Ana din Cireșoaia, ora de cateheză a copiilor a fost specială, am efectuat o activitate pe baza Pedagogiei Kett cu tema Joia Mare, prof. Daniela Mititelu cu Pr. Mihai Roca și d-na prof. Liliana Pușcașu, invitați speciali, Pr.Paroh Marian și Pr. Vicar Marius, d-na educatoare Anișoara Scurtu și bineînțeles copiii care vin la cateheză frecvent.

Cu bucurie, atenție, emoție și interes am participat toți fără să ne dăm seama de cât de repede a trecut timpul, cam o oră jumătate, fiind stimulate trăirile, sentimentele, emoțiile, gândirea și planurile, creativitatea, relațiile și aspirațiile spirituale, care toate își găsesc drumul spre inimă, spre centru. Imaginea creată pe jos, ne-a ajutat să trăim evenimentul Cinei Domnului și să conștientizăm că Isus ne-a iubit foarte mult ca noi să fim liberi și să trăim în iubire unii cu ceilalți.

În acest sens, prin orientarea sa spre căutarea și găsirea sensului, vom constata apoi cum această formă de cateheză îi ajută pe copii să realizeze un dialog armonios între inimă, minte și suflet.
În Dieceza de Iași, Proiectul interdiecezan de formare a cateheților: „Reînnoirea catehezei din România prin metode pedagogice moderne – Formarea cateheților în Pedagogia lui Franz Kett” este realizat de Asociația Primus în colaborare cu Oficiul pentru Cateheză, Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Al. I. Cuza” și cu partenerii din țară și din străinătate implicați în desfășurarea proiectului.

prof. Daniela Mititelu