Lăsata secului în comunitate


Lasata secului sau „marțea grasă” este o importantă sărbătoare creștină care marchează ultima zi dinaintea intrării în Postul Mare. Tradiția face ca această zi să fie sărbătorită cu bucate alese, un pahar de vin bun, muzică și nelipsiții colaci Kurtos. La inițiativa Acțiunii Catolice și cu sprijinul primarului Gheorghe Baciu și a câtorva sponsori inimoși, duminică, 3 martie 2019, la Căminul Cultural din Cireșoaia s-a sărbătorit „Lăsata Secului în Comunitate”.

Manifestarea a început la orela 14:00 și a reunit deopotrivă adulți, tineri și copii, care nu s-au dat la o parte când a fost vorba de o horă moldovenească sau un joc de societate. Primarul Gheorghe Baciu și părintele paroh Marian Dascălu au ținut să fie alături de cei prezenți animând atmosfera. Atracția zilei a reprezentat-o platoul de kurtos colaci gătiți de doamnele din Acțiunea Catolică cărora le mulțumim. Au fost foarte gustoși!

Putem spune că tradiția lăsatei secului a reînviat în acest an în Cireșoaia și ne punem speranța că, implicându-ne cu toții, vom reuși să readucem la viață și alte tradiții îngropate de vremurile moderne.