Activități intense la Centrul de Zi – Cireșoaia


În perioada octombrie 2016 – ianuarie 2017 activitatea „Centrului din pârâul Bradului” (cum spun localnicii) a fost intensă. Cei 32 de copii cu vârste între 6 și 12 ani, au fost captivați de diversitatea atelierelor oferite.

 

De acum clasicul atelier de „chitară” ținut săptămânal, a atras și în această perioadă un număr de 14 copii. Tainele muzicii sunt descifrate cu răbdare îngerească pentru energicii melomani de către pr. paroh Dascălu Marian.

 

Atelierul  „Educație pentru sănătate” s-a adresat tuturor celor 32 de copii. Din octombrie până în ianuarie, împreună cu asistentul social aceștia au descoperit de ce este importantă sănătatea și ce putem face ca să o păstrăm.

 

Atelierul „Engleza cu Arthur” a devenit repede un moment așteptat cu nerăbdare de copii. Arthur este un voluntar, originar din Marea Britanie și care acum locuiește în cartierul Cireșoaia. Viziunea proaspătă despre educație, metodele neconvenționale și carisma lui Arthur au asigurat succesul acestui atelier.

 

Atelierul de teatru coordonat de sr. Cristina Farțadi, este o altă activitate propusă de Centru copiilor. Pentru momentul festiv dedicat părinților cu ocazia sfintei sărbători a Nașterii Domnului Cristos, sr. Cristina împreună cu copii au pregătit un moment teatral foarte emoționant.

 

Vacanța la Centru, a fost o altă activitate iubită de copii. Cum în luna ianuarie 2017 am beneficiat de foarte multe zile libere am profitat oferind copiilor momente de vacanță de care ei sunt dornici tot timpul. Bingo, atelier de creație, săniuș au fost doar câteva din momentele petrecute împreună.

 

Întâlnirile de formare creștină, sunt periodice și se organizează sub îndrumarea surorilor atât pentru adulți cât și pentru copii, la Centru sau la Parohie.

 

Momentele de consiliere psiho-socială sunt esențiale pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. Psihologul Centrului alături de asistentul social stau la dispoziția copiilor și a părinților pentru întâlnirii individuale de câte ori este necesar.

 

Întâlnirile cu cadrele didactice și echipa de voluntari ai Centrului asigură servicii de calitate pentru toți beneficiari fiind foarte importante pentru întreg parcursul formativ oferit copiilor.

 

Bineînțeles că nu trebuie uitat jocul care este principala activitate a copilăriei, oaspeți care vin mereu cu daruri, mâncarea delicioasă pregătită de dna Anca, momentele serioase – temele făcute cu ajutorul Sr. Cristina, Elisabetei, Georgienei și Dianei.

 

Ioana BucioacăAsistent social

Mai multe fotografii AICI

Be the first to comment on "Activități intense la Centrul de Zi – Cireșoaia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*