Binecuvântarea hainelor a trei noi ministranți


img_0885Duminică, 4 decembrie 2016, a doua duminică din drumul de pregătire al Adventului pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului, am avut bucuria de a admite în mod oficial în grupul ministranților trei noi membri: Petrina, Bianca și Octavian. După ce au făcut Prima Sfântă Împărtășanie în luna mai, mai mulți copiii și-au exprimat dorința de a fi mai aproape de Isus și de a-l sluji la sfântul altar. Timp de câteva luni candidații au fost invitați să se acomodeze și să învețe alături de ceilalți ministranți momentele serviciului divin. După această perioadă, doar cei trei candidați s-au dovedit a fi vrednici de a fi admiși în rândul ministranților.

Onoarea de a fi ministrant le dă copiilor posibilitatea de a se implica mai mult la Sfânta Liturghie. Ministrantul este un copil care iese din anonimatul unui grup mare, așa cum este cel al copiilor parohiei din Cireșoaia, și se evidențiază la sfânta Liturghie purtând crucea procesională, lumânările, darurile, cartea, patena și tămâia. Această onoare presupune și un angajament de a avea un comportament adecvat și de a se îngrijă să aibă mereu sufletul curat, mai ales când ministreasă.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste inimi curate și generoase și îi felicităm și pe această cale pe ministranți și pe părinții lor.

Pr Marius jr Adam

Be the first to comment on "Binecuvântarea hainelor a trei noi ministranți"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*