Primăria Slănic Moldova este înglodată în datorii


După finalizarea controlului financiar efectuat de Curtea de Conturi în perioada mai-iunie 2016 în cadrul Primăriei Slănic Moldova, s-au constatat multe nereguli, deficiente si lipsuri.


Cu privire la aceaste aspecte, primarul orașului Slănic Moldova Gheorghe Baciu, a declarat în cadrul ședinței Consiliului Local din 26 iulie 2016: „La momentul acesta avem o situație foarte gravă, o situație privind datoriile primăriei și sumele neîncasate la bugetul local precum și aspecte privind gestiunea anumitor obiecte de inventar, a mijloacelor fixe și a anumitor proiecte din perioada 2015. Spre exemplu, 21 900 de litri de carburanți nu pot fi justificați, 1950 de arbuști ornamentali nu se pot identifica, s-au achizitionat laptop-uri, tablete și alte obiecte de inventar și mijloace fixe care nu se găsesc în gestiune, ș.a.m.d. In raportul Curții de Conturi există și vinovații trecuți, se spune clar cine trebuia să urmărească aceste puncte, dar întrucât din momentul in care s-a făcut procesul verbal și până vine decizia finală se mai pot întâmpla modificări, deocamdată voi face publică doar cifra datoriilor.” Totodată, dl. primar Baciu a specificat că există riscul ca Primăria Slănic Moldova să intre în orice clipă în insolventa.


De asemenea mostenirea lasata de vechea conducere ajunge la valoarea de 4.000.000 de Euro fie din datorii catre agenti economici si institute, fie din obligatii din cofinantari neonorate pentru proiecte nefinalizate pentru care primaria ar trebui sa returneze intreaga investitie in cazul in care nu ar asigura aceste fonduri, fie din obligatii de investitii fara de care nu se poate functiona.

 

datorii primarie

Be the first to comment on "Primăria Slănic Moldova este înglodată în datorii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*