Sărbătoarea diecezană a copiilor


Sâmbătă, 04 iunie, un număr de 66 copii din comunitatea Cireşoaia, însoţiţi de animatori, surori şi de părintele paroh, au avut ocazia să participe la sărbătoarea tuturor copiilor din dieceza noastră care a avut loc la Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Scopul organizatorilor acestui eveniment a fost acela de a oferi copiilor din dieceza noastră posibilitatea de a se ruga, de a sta şi a se distra împreună, ţinând cont de anul sfânt jubiliar al Milostivirii. Într-adevăr, această întâlnire a avut ca şi temă: „Să creştem milostivi ca Tatăl”.

A fost o zi plină cu de toate, cu un program religios dar şi recreativ. Copiii noştri au avut ocazia să treacă şi prin Poarta Sfântă de la Bacău şi să se distreze în parcul din apropiere.

Câţiva dintre copiii participanţi şi-au exprimat gândurile şi sentimentele referitoarea la această zi. Îi lăsăm pe ei să ne spună mai multe…

„Eu m-am simțit foarte, foarte bine. Mi-a placut foarte mult că surorile au reușit să ne impărtășească frumusetile bisericii ”Preasfanta inima a lui Isus” din Nicolae Bălcescu și că am avut ocazia sa trecem pentru prima dată prin Poarta Sfântă. Mi-aș dori foarte mult sa mai avem posibilitatea sa mai mergem si in următorii ani și surorile să poată însoţi toți copiii din Cireşoaia.” (Duchi Denisa, 10 ani)

„Eu m-am simțit foarte, foarte bine în excursia aceasta fiindcă a fost foarte distractivă si amuzantă. Am intrat pe Poarta Sfânta. A fost o experiență unică. Ne-am rugat înainte de a păși poarta. Apoi am fost in parc și ne-am distrat. A fost foarte frumos. In ziua aceia s-a intâmplat un accident. Dar toata lumea era fericită că nimeni nu a pațit nimic.” (Baciu Andreea, 10 ani)

„În ziua in care am plecat in excursie, de ziua copilului la Nicolae Bălcescu, simţeam ca se va întâmpla ceva minunat. Ne-am dus la biserica si am ascultat liturghia, ne-am dus apoi la Poarta Sfanta, Ajunsi la Poarta Sfanta, ne-am rugat si am trecut pragul acestei porți. Apoi ne-am dus in parc si apoi la  inghetata. A fost minunat deoarece am văzut multe lucruri deosebite. Eram foarte fericiți și le mulțumim surorilor pentru ca ne-au ținut foarte multă companie!!!” (Ardeleanu Lucia Alexandra,11 ani)

„Eu m-am simtit foarte bine. Mi-a fost puţin rău dar mi-a trecut repede. La un moment dat ne-am izbit, a fost o mica lovitura si am schimbat autobuzul. Când am ajuns, am fost la biserica ”Preasfanta inima a lui Isus”. Am trecut si prin Poarta Sfanta, am fost la o inghetata in parc si ne-am jucat pe topoganul gomflabil si apoi am plecat acasa. (Moise Lili, 8 ani)

„Mie mi-a placut foarte mult la Nicolae Balcescu pentru ca am facut jocuri, am mancat inghetata, am mers pâna in parcul de distractii si am mers la sfanta liturghie la biserica din Nicole Balcescu. A fost foarte frumos. Mie mi-a placut cel mai mult cand am fost la biserica și in parcul cel mare și colorat și la Poarta Sfanta.” (Moise Ioana,10 ani)

„Cel mai mult mi-a plăcut în Biserică pentru că erau mulți, mulți copii, apoi dansurile de la spectacolul pregătit pentru noi, apoi în parcul din Bacău.” (Ababei Carmen, 12 ani)

„Pentru mine, ziua copilului la Nicolae Bălcescu, a fost o zi minunată. După aproximativ 2 ore de mers, am ajuns la liturghia din Biserica ”Preasfânta Inimă a lui Isus” unde erau mulți copii. După liturghie, am luat prânzul și o am mâncat o bună înghețată. Apoi am trecut Poarta Sfântă din Bacău. Sora ne-a pregătit pentru acest moment important. Am pășit pe o ușă unde era o icoană mare pe care am sărutat-o. Ne-am rugat pentru noi și pentru toți. Apoi ne-am distrat în parc. A fost frumos, am mâncat vată de zahăr pe băț, ne-am dus la jocurile din parc, am întâlnit surori foarte frumoase.

„Noi am avut și un ghinion pentru că autocarul nostru a lovit o mașină, dar nu era vina șoferului nostru. Ne-am speriat, dar foarte puțin. Bine că am scăpat toți sănătoși. Mulți copii au vomat, ne-am oprit de mai multe ori, dar am mers și ne-am întors acasă fericiți de cele văzute și întâmplate.” (Ababei Mariana, 10 ani)

„Eu m-am simțit foarte bine. Am cântat în autobuz și animatorii ne-au făcut niște jocuri. Am stat pe drum cam 4 ore pentru că am avut un mic accident. Când am ajuns la destinație, am scos banerul bisericii noastre. Oamenii de acolo ne-au întâmpinat cu căldură. După liturghia copiilor, ne-am scos pachețelul și am mâncat. Am primit un pacheței și o înghețată de la părintele de acolo. Noi am și dansat, ne-am distrat. Când am plecat de acolo ne-am cumpărat vată pe băț, am tras la tombolă. Am fost în parc, ne-am jucat și apoi am plecat spre casă.” (Ababei Cătălina, 10 ani)

„Eu m-am simțit foarte bine pentru că a fost o zi cu soare, era cald și nu a plouat și nu a fost frig. Mi-a plăcut la Biserică. Ne-am rugat pentru noi și pentru cei din familia noastră, ca Domnul să ne ajute să fim milostivi, zi de zi. Și cu copiii de acolo ne-am distrat foarte mult. Am mâncat înghețată de două ori.” (Grigore Dana, 10 ani)

„Pentru mine a fost o zi extraordinară. În autocar a fost muzică, ne-am jucat. Mie mi-au plăcut foarte mult tarabele și spectacolul în care au fost mulți dansatori și multe fete care ne-au învățat dansuri frumoase. Parcă a fost un campus estival, cum facem și noi la Cireșoaia. Mi-a plăcut faptul că tarabele au fost pline de jocuri, înghețată și vată pe băț. A fost un spectacol minunat.” ( Ababei Larisa, 10 ani)

Un gând de mulţumire şi comunităţii din Nicolae Bălcescu pentru că a făcut tot posibilul să ne simţim bine şi pentru că ne-a primit cu mare căldură. Nu ne-a lipsit nimic pentru că Domnul şi bucuria copiilor au fost cu noi.

Sora Elisabeta Butnaru

 

Be the first to comment on "Sărbătoarea diecezană a copiilor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*