Pelerini din Cireşoaia spre Poarta Milostivirii din Bacău


Astăzi, 28 mai 2016, un număr de aproximativ 50 de credincioşi din comunitatea Cireşoaia, împreună cu părintele paroh, Dascălu Marian,  au pornit în pelerinaj spre Poarta Sfântă din catedrala „Sfinţii Petru şi Paul” din Bacău pentru a primi harul jubileului, aducând astfel preamărire lui Dumnezeu pentru darul iertării şi milostivirii sale.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Acest pelerinaj a fost organizat de decanatul de Moineşti din care face parte şi parohia noastră. Astfel, am avut ocazia să ne întâlnim, să ne rugăm şi să primim indulgenţa jubiliară împreună cu toţi preoţii şi credincioşii din celelalte parohii care aparţin acestui decanat.

Ajunşi la catedrala din Bacău, în spirit de recunoştinţă şi mulţumire lui Dumnezeu pentru această zi minunată, fiecare a dorit să se pregătească pentru acest eveniment prin apropierea de scaunul spovezii sau prin participarea la rugăciunea în cinstea Maicii Domnului, sf. Rozariu.

După încheierea sf. Rozariu am fost invitaţi să ieşim afară din biserică pentru a păşi prin Poarta Sfântă. Ghidaţi de părintele decan şi paroh al catedralei din Bacău, pr. Isidor Dâscă, ne-am rugat împreună pentru a primi starea de har necesară dobândirii indulgenţei plenare, spunând crezul şi o rugăciune după intenţia sf. Părinte Papa. Recitarea frumoasei rugăciuni a Papei Francisc pentru Jubileul Milostivirii a încheiat acest moment de pregătire interioară, după care, rând pe rând, am păşit prin Poarta Sfântă în spirit de credinţă, de căinţă şi de umilinţă.

A urmat celebrarea sf. Liturghii. Câteva aspecte din predica ţinută de părintele decan de Moineşti, pr. Augustin Benchea, aspecte provocatoare pentru viaţa noastră de creştin care ne invită serios la o reflecţie mai profundă, merită subliniate: „Isus ne descoperă un Dumnezeu la care nu putem ajunge decât pe o singură cale şi anume ceilalţi oameni, atât cei care ne sunt fraţi dar mai ales cei care ne sunt duşmani sau care ne-au făcut rău cândva. Avem nevoie de milostivirea lui Dumnezeu dar ochii lui Dumnezeu ne privesc ca să vadă dacă noi suntem milostivi. Cerem iertarea lui Dumnezeu iar Dumnezeu priveşte cum îi iertăm pe cei care ne-au greşit….Iertarea şi milostivirea lui Dumnezeu depinde, deci, de cum ne comportăm noi la rândul nostru cu aproapele.”

Pentru ce ne este dat aproapele?, ne-a provocat în continuare părintele Augustin.  Aproapele ne permite să facem ceea ce face Dumnezeu cu noi. Iar El consideră acest lucru ca şi cum l-am fi făcut pentru El, în persoană: „Mie mi-aţi făcut.” (Mt. 25, 40) Vorbind deci de faptele de milostenie trupească şi sufletească, pr. Augustin, a subliniat faptul că ceea ce facem cu mâinile, pentru practicarea faptelor de milostenie, trebuie să aibă corespondenţă în inima noastră, adică să avem  milă, compasiune faţă de aproapele nostru. Ca să ne asemănăm cu Tatăl nostru Ceresc.

Acest har am cerut astăzi toţi cei care am participat la acest pelerinaj pentru fiecare dintre noi şi pentru întreaga comunitate din Cireşoaia, prin mijlocirea Fecioarei Maria, mama Milostivirii.

Mulţumim bunului Dumnezeu pentru această zi, o zi de neuitat, o zi în care am simţit mai aproape prezenţa lui Dumnezeu în sufletul nostru, o zi de bucurie, o zi de rugăciune,…. acestea au fost gândurile, sentimentele, trăirile împărtăşite de câteva persoane cu  privire la acest pelerinaj.

Mulţumim părintelui nostru paroh şi celor care au organizat acest pelerinaj.

Cu altă ocazie vom fi prezenţi mai mulţi.

Sora Elisabeta Butnaru

Be the first to comment on "Pelerini din Cireşoaia spre Poarta Milostivirii din Bacău"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*