Campus de Vară – „Nemo și Perla Albastră”


In perioada 4 – 16 august 2014 s-a desfășurat în localitatea noastră mult așteptatul campus de vară organizat de Surorile Providenței cu sprijinul Parohiei Cireșoaia prin părintele paroh Marian Dascălu. Tema din acest an a fost „Nemo și Perla Albastră”.  Peste 200 de copii s-au bucurat de o perioadă cu mult soare și de îndrumarea a 40 de animatori, printre care, ca în fiecare an, s-au numărat un preot și șase tineri din Italia.

campus de vara 2014

In săptămâna premergătoare campusului, cei 40 de tineri animatori au avut parte de un timp de pregătire și inițiere strategică a activităților din perioada ce avea să urmeze. Prin entuziasmul și avântul specific vârstei, animatorii și-au dedicat două săptămâni de vacanță pentru a-i îndruma pe copii spre a cunoaște adevăratele bogății ale vieții și credinței.

Din programul zilnic nu au lipsit jocurile educative, divertismentul, dansul și muzica, dar nici rugăciunea, atelierele de creație, catehezele și bineînțeles, înghețataaa!!! Copiii s-au simțit bine și au învățat multe lucruri noi; au descoperit noi valențe ale celor mai importante daruri pe care le primim de la Dumnezeu, daruri ce converg spre deplinătatea personală și spirituală: încrederea, munca în echipă, discuțiile constructive, sacrificiul, răbdarea și mai presus de orice, iubirea.

Și mai important e faptul că multe prietenii s-au legat în această perioadă, copiii înțelegând că nimic nu se poate face de unul singur, iar viitorul comunității trebuie să fie pe mâini bune.

Aducem mulțumiri organizatorilor pentru efortul depus, sponsorilor pentru latura financiară care este la fel de importantă, surorilor, animatorilor, oaspeților din italia, bucătarilor (!), părintelui paroh și nu în ultimul rând Bunului Dumnezeu pentru acest timp minunat.

Be the first to comment on "Campus de Vară – „Nemo și Perla Albastră”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*