„Stop violentei si discriminarii în scoli!”


Jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bacau continua actiunile de informare, prevenire si dialog social in scoli, in cadrul campaniei „Jandarmeria pe întelesul tuturor”.

În perioada 10-19 februarie, ofiterii din cadrul IJJ Bacau, au desfasurat activitati preventiv-educative cu elevii  mai multor scoli din judetul Bacau, printre care si Scolile Gimnaziale nr. 1, 2 si 3 din  Slanic Moldova.

Jandarmi-655x360

Elevilor li s-a vorbit despre istoricul Jandarmeriei Române si atributiile acestei institutii, fenomenul traficului de persoane si riscurile asociate, prevenirea delicventei juvenile, a absentismului scolar sau a consumului de droguri si alcool ori despre traficul de persoane. Totodata, ofiterii le-au reamintit care sunt regulile de folosire a apelului de urgenta 112, cum sa evite sa ajunga victime ale hotilor de buzunare iar elevii de serviciu au fost instruiti cu privire la modul de acces al persoanelor straine în institutia de învatamânt.

Pentru a fi si mai receptivi, jandarmii le-au prezentat elevilor filmulete privind activitatea si atributiile institutiei si le-au distribuit pliante cu indicatii preventiv-educative si mesaje din campania „Jandarmeria pe întelesul tuturor ”.(desteptarea.ro)

Be the first to comment on "„Stop violentei si discriminarii în scoli!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*