Saptamana Pacii in Actiunea Catolica Ciresoaia


Este al treilea an asociativ când Acţiunea Catolică din Dieceza de Iaşi îşi propune aprofundarea anumitor teme importante atât vieţii de credinţă, cât şi vieţii asociative, cum ar fi: pacea, caritatea, spiritualitatea şi Acţiunea Catolică, utilizând metoda „săptămânilor”.

În acest an asociativ dedicat recunoştinţei, în săptămâna 8-14 ianuarie 2012, copiii, tinerii şi adulţii din Acţiunea Catolică s-au rugat pentru pace şi au aprofundat necesitatea ei. Folosind Mesajul Sfântului Părinte pentru Ziua Mondială a Păcii din acest an, cu tema: „Educarea tinerilor la dreptate şi la pace”, au descoperit încrederea pe care Biserica o oferă tinerilor, rolul acestora în construirea păcii, rolul familiei şi al celorlalţi responsabili educaţionali în educaţia tinerilor pentru dreptate şi pace. Deşi au fost realizate diverse activităţi, tema comună ne-a unit pe toţi, cu toţii, în diverse moment ale săptămânii, adunaţi în jurul lui Cristos, regele păcii şi pacea adevărată, am cerut pacea pentru sufletele, familiile, comunităţile noastre parohiale şi lumea întreagă.

„Pentru că pacea e în natura noastră omenească originară, pentru că noi am fost creaţi să trăim în pace cu toţi oamenii, dar natura noastră iniţială a fost coruptă prin săvârşirea păcatului, omul are nevoie să revină la începuturi. Pornind de la această idee, tinerii Acţiunii Catolice din Cireşoaia au desfăşurat mai multe activităţi. Pentru început, împreună cu tinerii din Târgu Ocna, am petrecut o după amiază de formare cu tema «Cine iubeşte, educă». Acest moment a fost un prilej de cunoaştere reciprocă şi de comuniune. Cum Dumnezeu este izvorul păcii ne-am regăsit în faţa preasfântului sacrament pentru a cere pacea inimilor noastre, a comunităţii parohiale şi a lumii întregi. Am încercat apoi să reflectam şi cu copiii asupra acestui mare dar al păcii. Îndrumaţi de catehete, copiii au făcut o mică scenetă care a fost apoi moment de discuţie în grupuri. Cerem Domnului ca această pace să continue să coboare în inimile noastre pentru a trăi ca adevăraţi fii ai săi”.

Be the first to comment on "Saptamana Pacii in Actiunea Catolica Ciresoaia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*