Excursie în Piatra Craiului a Corului Iubilate


Pentru dorinta si bucuria cu care venim la repetitie si participam cu tot sufletul la cantarile de la Sf. Liturghie, parintele paroh Petru Besleaga ne-a rasplatit cu 3 zile de relaxare si voie buna intr-o excursie in Piatra Craiului.

In ziua precedenta plecarii, parintele ne-a spus cateva lucruri importante ce trebuiesc luate in excursie, dar a mai adaugat: „in bagajele luate de voi, pe langa haine si o mica gustare sa luati voiosia si buna dispozitie.”

Intr-o dimineata frumoasa de vineri, la ora 6:00, toti eram adunati in curtea bisericii gata de plecare. Mi-am dat seama ca toti cei prezenti au ascultat sfatul parintelui si au lasat acasa supararile si problemele. Corul era un zambet.

Dupa Sf. Liturghie in care ne-am rugat bunului Dumnezeu sa ne ocroteasca pe parcursul calatoriei ne-am imbarcat rapid in autocar. Bucuria plecarii ne-a cuprins pe toti: s-a cantat, s-au spus bancuri sau glume, s-a ras intr-o veselie. La hanul Lina am facut o scurta pauza pentru a lua o gura de aer curat si pentru a ne pregati sa rostim rozariul.

Urmatoarea oprire, Brasovul, orasul de sub Tampa unde am facut scurte cumparaturi. Aici ne-am exprimat dorinta de a ne schimba putin ruta si sa vizitam castelul Bran. Zis si facut! Ocazie in care, prin pasul Bran, ne-am putut bucura de privelistile pitoresti de o frumusete rara specifice acestei zone.

Curand, aveam sa parasim soseaua si sa ne continuam calatoria pe un drum forestier, pe langa Hidrocentrala Clabucet, de unde, la aproximativ 500 m se afla cabana ce ne gazduia pentru zilele urmatoare. Cazarea s-a facut la fel de rapid ca si imbarcarea in autocar. In timp ce ne caram bagajele, DJ-ul nostru si-a intrat in rol, dand startul serii de dans. Cativa tineri au adunat lemne pentru focul de tabara. Distractia a durat pana in miezul noptii cand fiecare ne-am indreptat spre camerele noastre.

In zorii zilei de sambata, dupa o scurta rugaciune de dimineata cei care am dorit am plecat pe munte impreuna cu parintele. De frumusetea peisajelor ne-am bucurat doar o parte pentru ca multi au abandonat traseul intorcandu-se la cabana. Dupa 3 ore, am ajuns in Valea Grohotisului, o vale plina de pietris, foarte anevoioasa la capatul careia se afla baza crestelor. Din nou, o parte s-au lasat batuti. Cei care „au luptat” pana la capat au fost rasplatiti din plin, privelistea fiind parca desprinsa dintr-un basm. Sentimentul avut la intoarcere a fost acela al unor cuceritori ce se intorceau la baza dupa o misiune indeplinita.

Ajungand la cabana, dupa o scurta odihna, parintele ne-a anuntat ca va incepe rozariul urmat de Sf. Liturghie, oferindu-ne astfel ocazia de a-i multumi lui Dumnezeu pentru tot ce a creat pe acest pamant. A urmat apoi un nou foc de tabara si gratarul. Urma o seara frumoasa cu cantece, jocuri, dansuri si muzica buna. Toata lumea s-a simtit excelent, distractia durand pana tarziu in noapte. Era ultima seara.

Dimineata, dupa o noua Sfanta Liturghie celebrata in capela cabanei, cu tristete am inceput sa ne facem bagajele de plecare. Pe chipurile tuturor se putea citi parerea de rau pentru ca timpul parca a trecut prea repede. Pe drumul de intoarcere am mai facut un ultim popas la Poiana Brasov dupa care, in cea mai mare viteza ne-am indreptat spre casa.

Aceasta excursie a fost o reusita, ca de altfel toate evenimentele organizate de parintele paroh caruia ii multumim din suflet si pe aceasta cale pentru tot ce face pentru parohia noastra.

Gabi I.

 

Be the first to comment on "Excursie în Piatra Craiului a Corului Iubilate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*