Șoricelul


Un soricel trãgea cu ochiul printr-o crãpãtura a zidului si a vãzut tãranul si nevasta acestuia deschizând un pachet. „Interesant de vãzut ce mâncare este în pachet” s-a gândit soricelul în sinea lui si s-a cutremurat vãzând perechea scotând o capcanã de soareci.

A iesit soricelul în curte si a început sã strige: „Este o capcanã de soareci în casã, este o capcanã de soareci !!!!!”
Gãina a cotcodãcit si-a ridicat capul si i-a zis: „stimate soricel, eu stiu cã-i o nenorocire pentru tine, dar pentru mine nu are nici o importantã”
Soricelul s-a îndreptat cãtre purcelul din curte, care i-a arãtat simpatie si i-a spus: „îmi pare asa de rãu domnule soricel, dar nu este nimic de fãcut decât sã mã rog pentru tine”
Soricelul s-a îndreptat spre vacã, dar ea l-a privit cu dispret: „Poi sã crezi cã sunt în pericol, haa…”
Trist si speriat s-a întors soricelul acasã sã se descurce singur cu capcana de soareci.

Noaptea s-a auzit un clic, ca atunci când se închide o capcanã de soareci. Nevasta tãranului a sãrit din pat sã vadã ce s-a prins în capcanã. În întuneric nu a vazut cã era coada unui sarpe otrãvitor ce s-a prins în aparat. Sarpele a muscat-o si ea a fost transportatã la spital. A fost tratatã si a revenit acasã cu temperaturã mare. Toti stim cã cel mai bun tratament în caz de temperaturã mare e o supã proaspatã de gãinã. A luat tãranul gãina si a tãiat-o ca sã gãteascã supa. Vecinii si prietenii au venit sã viziteze bolnava si stãteau cu ea cu schimbul. Ca sã-i hrãneascã s-a vazut nevoit tãranul sã taie porcul. Femeia era pe moarte si nu dupã mult timp a murit. Multi cunoscuti au venit si pentru masa de dupã înmormântare, a trebuit tãranul sã taie vaca.

Morala: Data viitoare când veti auzi cã cineva are o problemã si vi se va parea ca ea nu vã atinge, amintiti-vã cã atunci când cel mai slab e amenintat, toti suntem în pericol!

 

Be the first to comment on "Șoricelul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*