Bilanț 2004


Sfarsit de 2004. Ireversibil, a mai trecut un an. Inainte de a merge mai departe, de a ne reorganiza, va trebui sa privim in urma si sa punem pe hartie realizarile si, bineinteles lucrurile negative care au fost in anul ce a trecut.

Un an bun, spunem, pentru comunitatea in care traim. Ciresoaia a facut pasi inainte prin cateva realizari si evenimente pe care le vom aminiti, pe scurt, in continuare.
Timp de 4 zile, la mijlocul lunii februarie, in Ciresoaia au avut loc Misiuni. In mijlocul nostru, avand rolul de predicator, a fost pr. Paulet Iosif, decan de Trotus.
In aprilie, intreaga comunitate a sarbatorit Invierea Domnului, cel mai important eveniment al anului. Pe 25 aprilie, am primit vizita corului din Valea Mare unde este paroh parintele Viorel Ababei, originar din Ciresoaia.
Pe 2 mai, aproape 50 de tineri ciresoieni au participat la Ziua Tineretului Catolic desfasurata anul trecut in Iasi. Pe 15 mai, acest site a implinit un an.
Vara 2004 a fost incarcata de evenimente.Pe 27 iunie, 41 de copii l-au primit pentru prima data in inima pe Isus. Pe 29 iunie, pr. paroh Petru Besleaga a implinit 25 de ani de preotie. Liturghia a fost concelebrata de 7 preoti iar in biserica si-a facut aparitia primarul localitatii, Andrei Serban insotit de consilieri.
Pe 25 iulie, patroana bisericii, Sfanta Ana, a fost sarbatorita de intreaga comunitate. A doua zi, corul a mers in excursie la Oteleni, unde a si cantat.
La inceputul lunii noiembrie, i-am comemorat pe credinciosii raposati, facandu-le o vizita la cimitir. Surorile Providentei Divine implinesc un an de activitate in Ciresoaia.
Decembrie; Craciunul si… ultima zi din 2004.
Dupa mult timp, pe 25 decembrie, la Casa Comunitatii a avut loc un Spectacol care a culminat cu venirea lui Mos Craciun.

Obiectivele propuse pentru anul trecut au fost in mare masura implinite. Marirea cimitirului, renovarea Parohiei si a Casei Comunitatii (instalarea unei centrale termice in Casa Comunitatii cu imbunatatirile de rigoare – apa si gaze naturale), achizitionarea unui videoproiector ce va fi pus in folosinta cat mai curand.
Intreaga „afacere” s-a ridicat la aproximativ 700 milioane de lei, cea mai mare parte fiind obtinuta din donatiile unor binefacatori din tara si strainatate.

2005. Noi obiective de implinit, noi evenimente, noi sarbatori. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu vom incerca sa facem un an mai bun.

Be the first to comment on "Bilanț 2004"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*