Târgu Ocna – Zilele Orașului 2004


Desi afisul care prezenta aceasta manifestare nu era atat de atragator, o foaie alb negru pe care scria data, locul si trupele invitate, sambata 21 si duminica 22 august 2004, locuitorii orasului statiune Tg. Ocna si imprejurimi s-au adunat cu voiosie, bani si chef de distractie in pitorescul parc Magura pentru a sarbatori zilele orasului.
Din Ciresoaia, spre locul evenimentului am plecat cu autobuzul de 16:30. Nu am gasit nici un prieten. „Ce sa fac acolo daca nu am nici un ban?” a fost raspunsul la invitatie. O zi torida de august. In statie mai sunt doar doua fete cu care intru in vorba. „Mergeti la festival?” „Mda…” imi raspunde rece una din ele si realizez ca, inevitabil, conversatia noastra ia sfarsit.

In parc e liniste. Sunt destule mese libere pe la zecile de terase ce-si vand bauturile racoritoare, unde la loc de cinste se afla berea. Un pahar de 400 ml costa 10.000 de lei, bere Coroana si 15.000, Ciuc. Am fost inspirat sa ma aprovizionez pentru ca putin mai tarziu, odata cu cresterea clientelei, berea de 10.000, in pas cu scumpirea carburantilor a devenit 12.000. Economie de piata, nu gluma. Cam toata lumea bea bere si manca mici. Un mic costa 10.000 lei iar un carnat 20.000. Gurmanzii iubitori de gratare de pui trebuiau sa forteze buzunarul, 100g costand 36.000 lei.
Mi-am gasit totusi la o masa doi prieteni. Sa fii singur la o astfel de sarbatoare e crima curata. La masa se vorbeste de concertul Directia 5. „Nu-mi place, sincer… Da vreau sa-i vad… Daca ar canta Mihai Constantinescu as sta aici pana luni.” imi spune un coleg de-al unui prieten. Suntem aproape de scena, asa ca din cand in cand mai aruncam cate o privire. Sunt dansuri populare traditionale. Solistii fac apeluri repetate la meseni sa se apropie de scena si sa incinga o hora moldoveneasca. Ei spun ei aud. Nimeni nu se clinteste din fata berii si micului.

Pe la ora 22 incepe mult asteptatul concert Directia 5. E plin de lume. Cum ai putea rata asa ceva? Sonorizare excelenta, Cristi Enache & co. nu se dezmint. Directia 5 este una dintre cele mai puternice trupe ale momentului. Nu stiu cati stiu asta atata vreme cat, la refrenul melodiei „Daca-ai sti”, nimeni nu stia o iota din cantec. Iar la sfarsitul concertului publicul nu a cerut bis. Totusi, (probabil acest lucru era specificat in contract) trupa se reintoarce pe scena si mai canta 2 cantece.

In final, dl. primar Silochi Stefan ne ureaza noapte frumoasa si ne invita la discoteca in aer liber. Refuzam categoric invitatia caci suntem prea obositi. Dar cui ii pasa? „Ringul” e plin.
Tarziu in noapte o luam incet spre casa. Pana in Ciresoaia sunt 6 km. La pas… caci ultimul autobuz plecase demult.(P.B.)

Be the first to comment on "Târgu Ocna – Zilele Orașului 2004"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*