Părintele Petru Beșleagă, 25 de ani de preoție


Vivat, vivat, vivat! In biserica nu poti sa arunci un ac. Din sute de piepturi rasuna imnul bucuriei: „La multi ani cu sanatate!„. Dupa ani de zile, se reuneste corul mare; ca niciodata biserica este plina, plina. Aniversarea a 25 de ani de preotie a parintelui Petru Besleaga s-a intamplat in Ciresoaia, marti, 29 iunie 2004, in sarbatoarea Sfintilor Petru si Paul.

Biserica era imbracata ca la o mare sarbatoare. Panglici albe si albastre, stegulete, ghirlande de brad, pomi de mesteacan si flori, multe flori. Parintelui sarbatorit i-au fost alaturi la concelebrarea sfintei liturghii 7 preoti printre care l-am recunoscut pe fratele sfintiei sale, pr. Ioan, pr. Partac care implinea 40 de ani de preotie si pr. Cazanel. In multime l-am zarit si pe proaspatul primar al localitatii, dl. Andrei Serban alaturi de numerosi consilieri. De asemenea, la liturghia solemna au venit multi pelerini, cei mai multi din Slanic Moldova.

„In toate locurile unde am slujit ca preot am fost acasa. Pot spune ca si aici, in Ciresoaia ma simt acasa. (…) Va multumesc tuturor pentru tot ce ati facut pana acum, pentru sprijin, pentru urari pentru ceea ce sunteti.” ne-a spus parintele paroh cu emotie in glas. Ma gandeam de multe ori la efectul pe care il au cuvintele spuse de parintele nostru la predici sau cu alte ocazii. Azi am primit un raspuns. Raspunsul a venit din ochii inlacrimati ai credinciosilor in timpul sfintei liturghii si mai ales in final cand s-a cantat „La multi ani”. Raspunsul a venit din ropotele nesfarsite de aplauze de la sfarsit. Ciresoaia a incercat sa-i multumeasca parintelui Besleaga asa cum a putut; 25 de copii care pentru prima data l-au primit in suflet pe Isus, doar cu doua zile in urma, imbracati in albul puritatii,i-au oferit tot atatia trandafiri albi, simbolul unei vieti curate in slujba Bisericii, in slujba Oamenilor, in slujba lui Dumnezeu.

La multi ani si din partea noastra preacucernice parinte!

Be the first to comment on "Părintele Petru Beșleagă, 25 de ani de preoție"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*