Corul din Valea Mare in Ciresoaia


Prilej de bucurie pentru ciresoienii de toate varstele. Duminica, 25 aprilie 2004, coristii din Valea Mare insotiti de dl. dascal Cristian Ababei si pr. paroh Viorel Ababei ne-au facut o scurta vizita, participand la Sfanta Liturghie de la ora 11:00 la care dealtfel au si cantat.

Tinerii erau imbracati in costume populare, iar coristele purtau cate un batic rosu brodat pastrand o veche traditie val-mareana. Pr. Viorel Ababei a celebrat cu bucurie Sfanta Liturghie, amintindu-ne ca aici a fost botezat, aici s-a impartasit pentru prima data si aici a copilarit fiind ministrant ani de zile pana cand a primit chemarea de a fi preot. Cu emotie in glas, la sfarsitul Sfintei Liturghii, pr. Viorel ne-a anuntat surpriza pe care corul ne-o pregatise. Celebra „Doina” cantata de ciresoieni cu zeci de ani in urma episcopului Anton Durcovici venit la noi in localitate spre a administra tinerilor Sfantul Mir. Ascultatorul a fost profund impresionat, in acele momente lasandu-se o liniste divina in biserica. Oamenii parca nici nu mai rasuflau. Explozia de aplauze a fost pe masura; aplauze de multumire si apreciere pentru darul primit.

La iesirea din biserica o noua surpriza. Tinerii din Valea Mare ne-au oferit un program de dansuri populare romanesti amintindu-ne parca faptul ca traditia inca mai e vie in alte parti ale tarii. Dupa un pahar de vin insotit de un ou rosu si un corn, corul din Valea Mare s-a indreptat spre Slanic Moldova nu inainte de a ne face invitatia sa mergem si noi la ei cat de curand.

Be the first to comment on "Corul din Valea Mare in Ciresoaia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*