Rolul și scopul sfintelor misiuni


Moment de reflectie si meditatie, de renuntare si uitare, de reculegere, timpul Sfintelor Misiuni reprezinta timp de asteptare, de intoarcere a celor pacatosi, de incoronare a celor care stiu ce reprezinta viata sfanta, viata de credinta.

Credinciosii din Ciresoaia au participat in numar impresionant la Sfintele Misiuni care s-au desfasurat in patru zile, avand posibilitatea de a primi indulgenta plenara. Sfintele Misiuni au inceput joi, 19 februarie, cand parintele Paulet Iosif, decan de Trotus, alaturi de parintele paroh Petru Besleaga a inceput Sfanta Liturghie de deschidere a misiunilor la ora 17:30. Sfintele liturghii au continuat si in zilele urmatoare, avand ca scop indemnul de a veni la Biserica, de a asculta predicile pline de invataminte.

Pr. Paulet, avand rolul de predicator, ne-a vorbit despre rolul pe care noi il avem fata de Dumnezeu, despre obligatia de a respecta morala Bisericii, morala crestina. In aceasta perioada, noi, crestinii din Ciresoaia am avut posibilitatea de a ne spovedi si a ne impartasi si de a intelege ca o vorba buna spusa la timpul ei ne poate schimba vietile noastre prin renuntare la pacat.

Tinerii, copiii si batranii au participat impreuna la Sfantul Rozariu, precum si la adoratia in cinstea Sfantului Tabernacol. Atunci cand intr-o familie crestina exista Dumnezeu, viata poate lua o intorsatura radicala pentru noi. Cand sotul si sotia inteleg ca rugaciunea, Sfantul Rozariu si Sfanta Liturghie este tot ceea ce conteaza, Dumnezeu revarsa binecuvantare asupra familiei, asupra copiilor, asupra parintilor.

Sfintele Misiuni s-au incheiat duminica 22 februarie, cand parintele predicator Paulet Iosif ne-a confirmat adevarul crestin, scopul vietii crestine, esenta credintei noastre. Iubirea vine de la Dumnezeu care i-a creat pe oameni. Aceasta iubire ne-o transmite noua oamenilor, preotii prin glasul divin. Cel care intelege acest mesaj va intelege ca Biserica e partea cea mai importanta a vietii, iar Cristos este cel care a intemeiat Biserica. Prin Biserica viata noastra devine Lumina care nu se va stinge niciodata.

Ancuta H.

Be the first to comment on "Rolul și scopul sfintelor misiuni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*