▶ Cod galben de ploi


În urma precipitațiilor abundente din data de 21 iunie 2017, care în unele locuri a ajuns la 35 de litri de apă pe metru pătrat, echipajele ISU au intervenit pentru limitarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, care s-au manifestat pe raza orașului Slănic Moldova, astfel:

• decolmatare albie Pâru Rece şi decolmatare DJ 116 de aluviuni. În zonă au acționat șapte pompieri salvatori cu două autospeciale de intervenţie, o motopompă remorcabilă şi două motopompe transportabile. De asemenea, în zonă a acționat S.V.S.U. Slănic Moldova cu 10 voluntari şi trei buldoexcavatoare, o autobasculantă, o autospecială de intervenţie şi un autoturism de teren.
• evacuare apă din curtea Grădiniţei cu Program Normal Slănic Moldova. Au acționat patru pompieri cu o motopompă remorcabilă.
• în urma unei evaluări efectuate în teren, de echipajele I.S.U.J. Bacău, s-a constatat faptul că două drumuri locale au fost afectate (strada Păcii și strada Zorilor). Din această cauză, nu se poate realiza accesul cu mijloace auto către 20 de locuințe. De asemenea, au fost inundate 30 de gospodării (curți și beciuri);
• având în vedere situația existentă, a fost luată măsura suplimentării forțelor de intervenție cu 10 pompieri militari și un microbuz, din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești.

 

Be the first to comment on "▶ Cod galben de ploi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*